Bravo!

SENZACIJA - OVAKVO OBARANJE SVETSKOG REKORDA SPORT NE PAMTI: Olimpijska šampionka ostavila sve u šoku svojom trkom!

Autor Nikola Lalović

Kejti Ledecki je uradila nešto što se smatralo za nemoguće, popravila je svetski rekord za čak 10 sekundi!

Izvor: Profimedia

Pao je svetski rekord i to u velikom stilu! Američka plivačka legenda Kejti Ledecki, osvajačica sedam olimpijskih zlata i tri olimpijska srebra oborila je svetski rekord na 1.500 metara slobodnim stilom na FINA Svetskom kupu u Torontu.

Ona je plivala gotovo 10 sekundi brže od Nemice Sare Velbruk koja je ranije držala ovaj rekord, a od drugoplasirane na ovoj trci bila je bolja za neverovatnih 40 sekundi! Na kraju je vreme bilo 15 minuta i 8,24 sekunde, a prethodni rekord je postavljen 2019. godine kada je Velbruk plivala 15 minuta i 18,01 sekundu.

Ovo je svetski rekord u kratkim bazenima, a iako je Kejti Ledecki ostvarena plivačica na ovoj distanci, ubedljivo je osvojila zlato u Tokiju u ovoj disciplini, u kratkim bazenima nije plivala nikada. 

"Ovo je bio moj prvi put da sam plivala ovu disciplinu u kratkom bazenu i nisam znala šta da očekujem", rekla je Ledecki. Ovaj rezultat je verovatno najveće obaranje nekog plivačkog svetskog rekorda u istoriji, pošto se ne pamti da je neki rekord popravljen za čitavih 10 sekundi. 

Tagovi