BRAVO!

SVAKA ČAST! SRPSKI RVAČI DONELI 17 MEDALJA SA BALKANIJADE: "Ovo će biti dodatni motiv za sve"

Autor Nemanja Stanojčić

Veliki uspeh srpskih rvača na Balkanijadi.

Izvor: Privatna arhiva

Srpska rvačka reprezentacija osvojila je 17 medalja na šampionatu Balkana za pionire i kadete koje je održano u Bukureštu. Posle istorijskog uspeha na Svetskom šampionatu za seniore u Beogradu gde je osvojeno čak pet medalja, od čega četiri zlata i jedna bronza, kontinuitet osvajanja odličja na međunarodnim takmičenjima nastavljen je i u mlađim reprezentativnim kategorijama.

Zlatne medalje u kadetskoj konkurenciji osvojili su Ivana Gajić i Maša Perović u ženskoj, odnosno Stevan Kojić, Branko Đukić i Antal Vamoš u muškoj konkurenciji. Srebrnu medalju osvojio je Marko Supić, dok su se bronzom okitili Dušan Stokić, Uroš Kojić, Lazar Dedić, Uljheji Balaž, Dejan Berkec i Milan Vukobratović. U ženskoj konkurenciji bronze su osvojile još Milica Sekulović, Jana Petrović, Evelin Uljhei i Emilija Jakovljević.

Posle izvanrednih rezultata naših devojaka na šampionatu Balkana u Bukureštu, ženskoj reprezentaciji Srbije pripalo je i bronzano odličje u ekipnoj konkurenciji. "Naša zemlja treba da bude ponosna na ugled i kvalitet koje srpsko rvanje pokazuje na svim velikim takmičenjima i to u svim uzrasnim kategorijama i selekcijama", rekao je Dalibor Perović.

Predsednik Rvačkog saveza Beograda i ženske reprezentacije Srbije ne krije zadovoljstvo. "Kada se naprave ovakvi uspesi na kadetskom takmičenju, svi su dodatno motivisani da nastave sa napornim radom i postižu još bolje rezultate. U rvanju je specifično upravo to što se sa svakog takmičenja rvači vrate motivisani da pomeraju svoje granice i pokažu koliko mogu. Sa takvim pristupom i odličnom strategijom rada gradimo nove šampione. Srpsko rvanje zaista postavlja izuzetno visoke standarde, a srce nam je puno kada vidimo da je sve više mladih zainteresovano da se da počne da trenira u ovaj sport koji pruža potpunu psihofizičku izgradnju i da se rvanje vraća u sale u svom punom sjaju" zaključio je Perović.