FRKA

PREKINUT VATERPOLO DERBI U BANJALUCI: Trener pobesneo zbog sudija, naredio igračima da IZAĐU IZ BAZENA! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Trener vaterpolo kluba Banjaluka Slobodan Grahovac bio je revoltiran činjenicom da je sedam minuta pre kraja meča dosuđen peterac za Borac pri rezultatu 9:7 za crveno-plave, pa je odlučio da povuče ekipu iz bazena.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Vaterpolo klubovi Borac i Banjaluka sastali su se večeras prvi put, u okviru drugog kola Prve B lige Srbije. Utakmica pred krcatim tribinama Gradskog olimpijskog bazena, međutim, nije završena. Meč koji je trebalo da predstavlja praznik vaterpola prekinut je na 6:59 do kraja poslednje četvrtine, pri rezultatu 9:7 za crveno-plave. Tada je dosuđen peterac za Borac, što se nije dopalo treneru Banjaluke Slobodanu Grahovcu, koji je odlučio da povuče ekipu iz bazena i ne nastavi meč, izrevoltiran tom odlukom arbitara.

Sudijama i delegatu nije preostalo ništa drugo nego da označe kraj meča - i pobedu Borca. Da li će meč biti registrovan trenutnim ili službenim rezultatom (10:0), zavisi od Takmičarske komisije Vaterpolo saveza Srbije.

Kada je reč o samoj utakmici, od prvog do poslednjeg trenutka Borac je bio taj koji je kontrolisao igru i rezultat. Nisu izabranici Davora Josipovića dozvoli rivalu da zatrese mrežu u prvoj četvrtini (3:0), posle 16 minuta bilo je 4:2, a na ulasku u odlučujući kvartal ušlo pri rezultatu 8:6.

Igrači u crveno-plavim kapicama su na startu poslednje deonice ponovo došli do plus tri, Banjaluka je uzvratila u narednom napadu, a nakon što je u sljdećem Borčevom ataku sudijski par dosudio peterac, usledio je već gore opisani scenario.

Pogledajte slavlje Borčevih navijača i igrača: