Loš rezultat

DEBAKL SRBIJE - ODMAH SMO ISPALI SA EVROPSKOG PRVENSTVA: Dva teška poraza pa lekcija od domaćina za kraj!

Autor Nikola Lalović

Ženska rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu nakon tri meča prve grupne faze.

Izvor: Profimedia

Srbija je ispala sa Evropskog prvenstvo već posle prve faze takmičenja! Posle uvodnih poraza od Švedske (27:21) i Danske (34:21) naš tim je posle odličnog prvog poluvremena pao i protiv domaćina Slovenije. Slovenke su savladale našu selekciju 27:24 (13:15) i tako su prošle dalje! 

Srbiji je bila neophodna pobeda za prolazak dalje, izabranice Uroša Bregara su uspele da četrdesetak minuta budu bolje od rivala, ali su u finišu pale i nisu imale snage da pred punim tribinama u Celju šokiraju rivala. 

Na ovom meču Omoregi sa šest pogodaka bila je nezaustavljiva za našu odbranu, sjajna je bila i Gros sa pet golova, četiri je imala Gomilar, a tri Ljepoja. U našem timu Sanja Radosavljević je imala šest, a Jovana Stojiljković, Anđela Janjušević i Kristina Liščević po četiri gola.

Posle dva teška i jednog rutinskog poraza naš tim se vraća sa takmičenja bez dobrih vesti. Iako je Uroš Bregar podmladio ekipu ništa osim prvog poluvremena u meču sa Slovenkama ne daje razloga za optimizam i nešto će morati da se menja u ovoj ekipi.