POGLEDAJTE!

HAOS U FORMULI 1 - TRI SUDARA ZA 7 KRUGOVA: Novi SUKOB Hamiltona i Ferstapena, Magnusenu upropašten vikend! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kakvi udesi su se dogodili ove nedelje na Velikoj nagradi Brazila u samo sedam krugova.

Izvor: Twitter/autosport/Screenshot

Kevin Magnusen je u petak osvojio prvu "pol" poziciju u karijeri, uz mnogo muke je u subotu u sprint trci (koja inače određuje i poredak na samoj trci) došao do osmog mesta i jednog boda, međutim na početku Velike nagrade Brazila doživeo je veliki peh zbog koga je odmah "otpisan". Već u prvom krugu došlo je do velikog incidenta usled koga se Kevin Magnusen okrenuo na stazi, a potom udario u Danijela Rikarda i obojica su završili trku.

Krivac za incident je ipak Rikardo, koji je u krivini "zakačio" Magnusena i naterao ga da se okrene u suprotnom smeru, a pošto Danac nije mogao da iskontroliše svoje vozilo - udario je u Meklaren koji je prolazio sa njegove leve strane.

Istog trenutka stazom su poleteli delovi bolida, a iako je bila velika gužva na stazi - ostali vozači su uspeli da izbegnu istu sudbinu i nađu se u ovom haosu. Karavan je mirno nastavio mimo Meklarena i Hasa, a odmah je istaknuta žuta zastava i redarima je bilo potrebno sedam-osam krugova kako bi sve krhotine očistili sa staze i obezbedili bezbednost ostalih takmičara na pretposlednjoj trci ove sezone u Formuli 1.

I čim se trka nastavila, videli smo nove sudare na stazi - Hamilton i Festapen su se "gurali" i Britanac je izleteo sa staze, dok je u incidentu Norisa i Leklera mnogo gore prošao vozač Ferarija. Završio je kraj staze, ali se vratio...

Pogledajte incident Rikarda i Magnusena!


Pogledajte incident Hamiltona i Ferstapena!


A ovako je Lekler izleteo sa staze posle sudara sa Norisom...