IN MEMORIAM

UŽAS U AMERICI - POZNATI SPORTISTA UBIO TROJICU SAIGRAČA! Još dvojica u bolnici, zna se i ko je PUCAO!

Autor Nemanja Stanojčić

Trojicu igrača američkog fudbala ubio je saigrač. U pitanju su Devin Čendler, Lavel Dejvis junior i Dešon Peri.

Izvor: Profimedia/Jared C. Tilton

Tragedija u Americi, trojicu igrača američkog fudbala ubio je saigrač. Užas se dogodio u Šarlotsvilu (država Virdžinija) kada je naoružani muškarac ušao u autobus pun studenata i otvorio vatru. Od posledica ranjavanja preminuli su Lavel Dejvis junior, Dejvin Čendler i Dešon Peri, dok su dvojica igrača ranjena i nalaze se u bolnici.

Osumnjičeni za to je Krisofer Darnel Džouns junior koji je nekada igrao na Univerzitetu Virdžinija. On je igrao tamo 2018. godine, ali još uvek nisu poznati njegovi motivi. Policja je potvrdila da je objavila poternicu za Džounsom i da se tragedija dogodila u parking garaži unvierziteta oko 10.30 uveče.

Užasne vesti potvrdio je predsednik univerziteta Džejms Rajan. "Jedan naš student je osumnjičen za izvršenje ovog krivičnog dela. Dok sve ovo pišem, srce mi je slomljeno. Trojica ljudi su poginula, dvojica su ranjena i nalaze se u bolnici. Radimo sve što je u našoj moći, sarađujemo sa policijom i organima reda kako bismo pronašli Džounsa što pre. Naše misli su sa porodicama studenata", napisao je Rajan na društvenim mrežama.

Ova vest pogodila je sve u Americi, oglašavaju se mnogi, među njima je i rođak preminulog Lavela Dejvisa. "Užasna i tužna vest za sve nas. Bog je uzeo divnog, poniznog, voljenog vojnika. Molite se za našu familiju, svi smo slomljeni", poručio je Šon Lampkin. Javio se i Lavelov otac. "Bože, molim te, pomozi mi", kratko je napisao na Fejsbuku. "Ovo je užasan dan za ceo univerzitet, svi smo u stanju žalosti, slomljeni smo. Sve studente gledam kao na svoju decu, ne mogu ni da zamislim kroz šta njihovi roditelji prolaze u ovim momentima", dodao je predsednik Rajan. Ovo su trojica preminulih igrača, kao i čovek koji je osumnjičen da je pucao: