SJAJNO

BEOGRAD I 2023. DOMAĆIN SVETSKOG PRVENSTVA: Ispisana istorija, ovo se NIKAD nije desilo u rvanju

Autor Milutin Vujičić

Sjajna vest za srpski sport i rvanje uopšte, doneta istorijska odluka.

Izvor: MN Press

Beograd je ponovo dobio domaćinstvo Svetskog prvenstva u rvanju za seniore, zvanično je potvrđeno. Rvački savez Srbije dobio je sjajnu vest pošto se prvi put u istoriji svetskog rvanja dogodilo da jedna zemlja dve godine uzastopno bude organizator ovako velikog takmičenja. Prvobitno je domaćin trebalo da bude Krasnojarsk, međutim krovna federacija im je oduzela domaćinstvo zbog sankcija koje su uvedene Rusiji.

Pošto nije bilo dovoljno vreme za pokretanje novog procesa oko idućeg domaćina Svetskog prvenstva u rvanju za 2023. godinu, a Beograd je imao svu neophodnu logistiku - doneta je i logička odluka.

"Ogromnu zahvalnost želim da iskažem predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije bez čije velike podrške ovo ne bi bilo moguće. Iskreno smo oduševljeni i počastvovani što smo opet izabrani da budemo domaćini Svetskog prvenstva na jesen 2023. To je dokaz da je tim Rvačkog saveza Srbije zaista pokazao najviši mogući kvalitet organizacije, u svakom segmentu. Takođe, da su naši ljudi visoko kvalifikovali i stručni. Prethodno prvenstvo je prošlo bez greške, a ostvarili smo i istorijske sportske rezultate. Nije lako nadmašiti samog sebe, ali ako neko to može, onda je to Srbija. Obećavamo i Svetskoj rvačkoj federaciji da ćemo i ovoga puta opravdati poverenje i organizovati još jedno prvenstvo za pamćenje", izjavio je predsednik RSS Željko Trajković.

Podsetimo, Srbija je osvojila četiri zlata i jednu bronzu na prethodnom Svetskom prvenstvu u Rvanju koje je održao u septembru u Beogradu.

Tagovi