BRAVO

SRBIJO, RADUJ SE - IMAŠ SVETSKOG ŠAMPIONA: Njih dvoje su nastavili tradiciju, oni BIJU ZA MEDALJU!

Autor Nikola Delić

Srpski reprezentativci u taekvondu osvojili su dve medalje na Svetskom prvenstvu i vraćaju se u Srbiju sa zlatom i srebrom.

Izvor: youtube/World Taekwondo/printscreen

Srpski reprezentativac Mahdi Hodabaši osvojio je zlato u konkurenciji do 87 kilograma na Svetskom prvenstvu u taekvondu. On je prethodno pod zastavom Irana već bio osvajač svetskog zlata, pa je ovaj rezultat ponovio nastupajući za Srbiju. Hodabaši je u finalu uspeo da savlada Kineza Mingukan Menga i ovo mu je druga medalja za našu zemlju, pošto je prošle godine na Evropskom prvenstvu u Sofiji osvojio srebro.

Hodabaši je Srbiju zavole zbog svoje supruge Tanje Tanacković, inače nekada veoma uspešne taekvondistkinje. Zbog svoje dominantnosti on je u prošlosti zaslužio nadimak Terminator, koji je sada u potpunosti opravdao.

Ovo nije bila jedina medalja Srbije na ovom prvenstvu u Meksiku. Mlada srpska taekvondistkinja Aleksandra Perišić uspela je da napravi pravo iznenađenje i dođe do srebra. Ona je u polufinalu savladala favorizovanu Brazilku Titoneli, ali je na putu do zlata zaustavila domaća takmičarka Lesli Soltero.

Treća srpska predstavnica Nađa Savković svoje takmičenje završila je u osmini finala, a zaustavila je predstavnica Velike Britanije Alija Pauel, koja je posle uspela da osvoji bronzu.

Srpski taekvondo je očigledno dobio naslednike čuvene Milice Mandić i TIjane Bogdanović, pa možemo reći da se tradicija donošenja medalja sa velikih takmičenja nastavlja.