Kvari imidž!

SKANDAL CRNOGORKI NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Velika pobeda, pa stihovi "ustaške himne" - ceo autobus peva! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Rukometna reprezentacija Crne Gore našla se u centru pažnje zbog muzike koja je čula na snimku za društvene mreže nakon velike pobede na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Twitter/Gudroje1/printscreen

Rukometašice Crne Gore našle su se u centru skandala tokom Evropskog prvenstva u rukometu! Nakon pobede nad Rumunijom (35:34) u drugoj fazi turnira, reprezentativke Crne Gore proslavljale su veliku pobedu uz stihove kontroverznog hrvatskog pevača Miroslava Škora.

Numera "Sude mi" koju su devojke pevale u autobusu na povratku iz hale u hotel važi za jednu od najpopularnijih pesama među hrvatskim sportistima. Oni svoje trijumfe proslavljaju uz numere Marka Perkovića Tompsona i Miroslava Škora, pa se za njih dvojicu može reći da najpoznatiji nacionalistički muzičari u Hrvatskoj. Ovog puta su poznatu pesmu iskorstile rukometašice Crne Gore. Pogledajte kako je to izgledalo: 

Snimak je dospeo na društvene mreže preko profila Jovanke Radičević. Jedna od najboljih crnogorskih rukometašica snimala je lajv za svoj profil u autobusu, a uhvatila je i deo u kojem je sporna pesma hrvatskog nacionaliste. Inače, Radičević je prethodnih dana bila u centru pažnje jer se tokom grupne faze u Podgorici oprostila od domaće publike, a ovo joj je poslednji turnir za nacionalni tim u karijeri.

I na njemu će imati šansu za medalju. Rukometašice Crne Gore odlično su odigrale mečeve u drugoj grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu i u poslednjem kolu protiv Holandije imaju priliku da obezbede polufinale. Do velike medalje za Crnu Goru mogle bi da stignu pod komandom Nišlijke Bojane Popović koja je od 2009. godine nosila dres Crne Gore, a zatim postala i selektorka.