HIT

AMERIKANCI U ČUDU - OTKUD SRPSKE ZASTAVE NA SVE STRANE? Usred utakmice svi kačili trobojku, nisu imali pojma ZAŠTO!

Autor Mladen Šolak

Srbija iznenada dobila i NFL tim!

Izvor: Profimedia/MN Press

Svetsko prvenstvo u fudbalu je centralni sportski događaj u svetu, mada u Severnoj Americi u nedelju ipak veću pažnju pridaju svom nacionalnom sportu - američkom fudbalu. Tako je navijačima Filadelfija Iglsa, trenutno najuspešnijeg tima u ligi, promaklo da je Tviter napravio veliku promenu u čast danas otvorenog Mundijala u Kataru.

Na toj popularnoj društvenoj mreži su "brendirali" sve nadimke ekipa učesnika Mundijala i zbog toga svaki upis sa heštagom #eagles ("Orlovi") dodaje toj reči i srpsku zastavu. Tviter je taj pojam vezao za našu reprezentaciju, a to navijači Filadelfija Iglsa nisu znali. Posebno ih je zbunilo što je ta promena uvedena na dan njihove utakmice protiv Indijanapolisa, pa su pisali o njoj na Tviteru i sve vreme nesvesno "kačili" i srpske zastave. Pogledajte kako to izgleda:

Kao što možete da vidite u porukama navijača, fanovi Filadelfije bili su uglavnom nervozni zbog lošeg početka utakmice svog tima, pa verovatno nisu ni obratili pažnju na to da je na kraju njihovih poruka srpska trobojka. Ipak, njihovi ljubimci su na kraju napravili čudesan preokret i pobedili, pa su im naše zastave donele sreću. Kada ih uoče, shvatiće da je u toku Mundijal, na kojem učestvuje i njihova reprezentacija. U Kataru je od nedelje uveče i reporter Monda koji u Dohi nije video ni naš, ni "američki", već stoni fudbal. Kada je u pitanju reprezentacija SAD, ona će početi učešće na Mundijalu u ponedlejak, utakmicom protiv Velsa od 20 časova po vremenu u Srbiji. Potom će u petak igrati protiv Engleske u istom terminu, u kojem će u utorak, 29. novembra igrati protiv Irana.