TRAGEDIJA! ITALIJANSKA LEGENDA POGINULA NA TRENINGU: Strašan sudar sa kamionom, vozač je samo produžio!

Stradao je poznati italijanski biciklista Davide Rebelin

Profimedia/David Gato/Alamy Live News

Poznati italijanski biciklista Davide Rebelin u 52. godini nakon što ga je udario kamion tokom treninga. On je podlegao povredama posle teškog udesa u blizini grada Vićence. Njegova tragedija potresla je čitav sportski svest, jer je imao zapažene rezultate na čuvenoj trci Điro d'Italija i osvajao je medalju na Olimpijskim igrama 2008, koja mu je posle toga oduzeta zbog doping-skandala, zbog kojeg je morao na pauzu.

I posle te suspenzije vratio se svom sportu i povukao se tek ove godine. Nažalost, stradao je u teškoj nesreći, koju nadležni istražuju. Prema prvim navodima, vozač kamiona je nastavio da vozi i posle sudara, a još nema potvrde da li je to uradio namerno ili bio nesvestan teške nesreće. "Po svemu sudeći, Rebelin je preminuo na licu mesta".

Tokom velike karijere ostvario je čak 61 pobedu, ukljjučujući i trijumfe na velikim trkama poput "Amstel Zlatna trka" 2004, pobedio je u Liježu 2004, kao i na jednoj deonici Điro d'Italije. "Moje najdublje saučešće njegovoj porodici i prijateljima, bio mi je profesionalni kolega i rival - dugi niz godina", napisao je takođe poznati biciklisa Alehandro Valverde.