NEVEROVATNO

SRBIJI DONEO SVETSKU TITULU, TURCI ODMAH HOĆE DA GA OTMU: Selektoru stigla BOGATA ponuda - da li napušta reprezentaciju?

Autor Petar Đukanović

Selektoru ženske odbojkaške reprezentacije ponuđeno je da preuzme selekciju Turske, pominju se ogromne količine novca.

Izvor: Printscreen/RTS

Mediji u Italiji pišu da selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Danijele Santareli, ima ponudu da preuzme mesto selektora Turske koje je ostalo upražnjeno odlaskom Đovanija Gvidetija. Italijanski portel "Volleynews" izveštava da strateg Srbije ima bogatu ponudu iz Istanbula da sedne na klupu reprezentacije.

Kako navodi portal specijalizovan za vesti iz odbojke Italijanu se nudi 200 hiljada evra godišnje i ugovor na dve godine uz mogućnost da se produži na još dve. Trener Koneljana nije odgovorio i dalje, ali u Turskoj veruju da će ovako darežljiva ponuda biti oberučke prihvaćena. Srbija je ove godine osvojila Svetsko prvenstvo i veruje se da je baš taj uspeh preporučio Italijana, ali je sa druge strane možda to i motiv za Santerlija da nastavi sa radom u našem nacionalnom timu. Pogledajte slike sa prvenstva.

Na klupu reprezentacije Srbije Santareli je stigao u januaru tekuće godine i za manje od godinu dana uspeo je da dođe do svetske titulei bronze u Ligi nacija, pa se veruje da se mladi strateg neće odlučiti za napuštanje radnog mesta. Odbojkaški savez je početkom godine sa Italijanom potpisao ugovor na tri godine, a pre Srbije vodio je Hrvatsku, tako da mu je dolazak na našu klupu bio veliki pomak u karijeri.

Trenutna generacija ženske odbojke izuzetno je talentovana i očekuju se veliki uspesi na svetskom nivou u budućnosti, naspram izuzetno potrošene reprezentacije Turske. Poznato je da kad je sport u pitanju Turci ne žale novac i da će sve pokušati da učine da se perspektivni trener nađe na njihovoj klupi.