Pravda

DEVOJKA I DVA SAUČESNIKA HLADNOKRVNO UBILI RUKOMETAŠA (27): Šutirali ga u glavu i tukli do smrti, a ona se samo SMEJALA!

Autor Nikola Lalović

Stravično ubistvo mladog Denisa Tota sada je dobilo sudski epilog posle presude za troje ubica.

Izvor: Instagram/denis_tot/Printscreen

Završen je sudski proces u slučaju ubistva Denisa Tota, hrvatskog rukometaša koji je 8. aprila 2022. godine ubijen u Severnoj Makedoniji. Kada je ovaj 27-godišnji hrvatski rukometaš ubijen prvo je javljeno da je pretučen, potom da je umro od infarkta, ali je na kraju utvrđeno da je smrt usledila kao posledica fizičkog sukoba. 

Za njegovo ubistvo osuđeni su Angelo Gjorgijevski (28), Klementika Lefkovska (19) i Andrej Kostovski (19) sa ukupno 52 godine zatvora. Gjorgijevski i Lefkovska su dobili po 18, a Kostovski 16 godina zatvora.

Lefkovska i Kostovski su uhapšeni odmah, a Gjorgijevski se predao tek 13. aprila pošto je od ranije bio u bekstvu jer je u Sloveniji osuđen za trgovinu drogom. 

"Samo se smejala. Smejala se kao da smo je priveli zbog krađe litre mastike u prodavnici, a ne ubistva", rekli su izvori iz policije posle privođenja Klementike Lefkovske. 

Denis Tot je dolazio iz sportske porodice, pošto mu je otac Igor Tot fudbalski trener koji je svojevremeno aktivno igrao fudbal za nekoliko hrvatskih prvoligaša poput Cibalije, Varteksa i Slaven Belupa. Denisov mlađi brat Boris je rukometaš, a on se među prvima oglasio posle tragične smrti Denisa Tota. "Prerano si nas napustio, dragi moj, počivao u miru. Ništa više neće biti isto bez tebe", napisao je on tom prilikom.