Srećno!

SRBIN STIGAO U NFL, SAD DOBIJA ŠANSU KARIJERE! Zove kao bivši košarkaš Zvezde, a u Americi juri popularnost!

Autor Dušan Ninković

Još jedan fudbaler srpskog porekla stigao je do NFL-a, najbolje lige američkog fudbala.

Izvor: Profimedia

Kanadski sportista srpskog porekla Nikola Kalinić (25) izborio se za priliku u Indijanapolis Koltsima i dobio je ugovor u NFL-u! Momak iz Toronta počeo je u Kanadi profesionalnu karijeru nakon koledža, a posle tri godine stigao je do tima za trening Koltsa. Ipak, nakon što su u njegovom timu rešili da otpuste Kekea Kutija, Kalinić je postao deo ekipe.

Tajt-end koji je već upisao tri meča za Indijanapolis Koltse i jednom je bio starter u svojoj ekipi, tokom narednih mečeva imaće priliku za nova dokazivanja protiv najboljih igrača američkog fudbala. Biće mu to šansa i da se izbori za neki bolji ugovor u najjačoj ligi na svetu, nakon što je na mala vrata ušao u NFL. 

Nekadašnji student koledža Jork čak tri godine se borio da ga primete kroz igranje američkog fudbala u Kanadi. On je ugovorom bio vezan za Hamilton Tajger-Ketse, a poslednja sezona bila mu je baš dobra. Tokom nje je za Tajger-Ketse imao 11 hvatanja za 86 jardi i jedan tačdaun. Pre nego što je potpisao za Koltse, trenirao je sa Tajtansima, Pekersima i Sejntsima

Naravno, na našim prostorima Nikola Kalinić je tek treći najpoznatiji sportista sa tim imenom i prezimenom. Ispred njega su srpski košarkaš i nekadašnji član Crvene zvezde koji trenutno igra za Barselonu, ali i hrvatski fudbaler koji se nakon uspešne karijere vratio u Hajduk iz Splita. Kanadski Nikola Kalinić ima priliku da u SAD postane poznatiji od svojih imenjaka.

Tagovi

nfl