ŠTETA

SRBIJA OSTAJE BEZ SELEKTORA!? Dobio bogatu ponudu i RAZMATRA je- Prvo sa vama, a onda...

Autor Milutin Vujičić

Osvojio je zlato sa našim odbojkašicama, a sada ima bogatu ponudu da promeni posao.

Izvor: MN Press

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Danijele Santareli ima ponudu Turske i ozbiljno je razmatra, što znači da postoji velika šansa da će naše "zlatne kraljice" ostati bez trenera. Odbojkaški savez Turske ponudio je Santareliju, jednom od najboljih evropskih trenera, bogat ugovor - nezvanično oko 200.000 evra po sezoni - i zbog toga se Italijan razmišlja šta je najbolje za njega u ovom trenutku...

"Imam ugovor sa Srbijom. Red je da prvo razgovaram sa čelnicima saveza s kojim sarađujem, čak i ako me ova ponuda (iz Turske, prim. aut.) raduje, dokazuje da smo dosad odradili kvalitetan posao", rekao je Santareli.

"Moram da smislim šta je najbolje za mene i Srbiju. Naći ćemo odgovarajuće rešenje za obe strane", dodao je Santareli u razgovoru za "Korijere delo Sport", što nije naročito uobičajeno za trenera da javno objavi da razmišlja da prihvati ponudu dok ima aktivan ugovor sa drugom ekipom.

Podsetimo, Santareli je Srbiju preuzeo posle dvocenijskog rada Zorana Terzića i sa našim odbojkašicama je osvojio već bronzu u Ligi nacija, odnosno zlato na Svetskom prvenstvu. Turci mu nude ugovor do kraja 2026. godine, odnosno 800.000 evra.