Ostali sportovi

PREKO CRVENE ZVEZDE DO TITULE - NOVE ŠAMPIONKE STASAVAJU U SREMU: One su budućnost srpskog rukometa

Autor Mladen Šolak

ŽRK "Srem" završava godinu ponosan na veliki uspeh svojih mladih kategorija - osvojenu titulu u kategoriji do 16 godina.

Izvor: ŽRK _Srem_ Sremska Mitrovica

Ženski rukomet u Srbiji mogao bi da dobije neku novu zvezdu u Sremskoj Mitrovici. U tom gradu, u ženskom rukometnom klubu "Srem", stasavaju šampionke Srbije u kategoriji do 16 godina. Nikola Bulatović, jedna od igračica tima trenera Saše Kojovića, priznala je da i ona i njene saigračice uživaju u tome što su prvakinje države "Osećaj je prelep kada znaš da si prvak Srbije, kada igraš sa svojim saigračicama na terenu i kada se boriš za tu titulu.

Njena saigračica Marija Šerfezi dodaje: “Jako mi je drago što smo uspele da ostvarimo cilj koji smo zamislile pre početka sezone. Iz svega toga smo izašle kao velika ekipa i imali smo veliku podršku navijača što je doprinelo našem velikom uspehu”. Njihova golmanka Anastasija Drakula zaključuje: “Osećaj se ne može opisati dok se ne doživi. To je velika emocija, radost. Kada se pogledamo i zagrlimo, krenu nam suze i baš se vidi da smo lep tim!".

Mlade Sremice su na putu ka tituli prvog dana prvenstva ubedljivo pobedile ŽRK Metalac Kraljevo (37:16), potom su savladale i Crvenu zvezdu (30:20), a istog dana su u polufinalu pobedile i Železničar iz Inđije, 24:23. U finalu su bile bolje od rivalki iz Bora, 30:21. Najkorisnija igračica turnira bila je Nataša Ćetkovi iz ŽRK Srem, a u idealnu postavu odabrane su i njene saigračice - golman Aleksandra Šarac i pivotmen Jovana Vukmirić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.