Ostali sportovi

PONOS SREMSKE MITROVICE - NOVA SALA OD 2.200 KVADRATA! Klinci na severu Mačve imaće najmoderniju dvoranu za fizičko

Autor Mladen Šolak

Nastaje moderni objekat veći od 2.200 kvadrata i biće izgrađen na tri nivoa

Izvor: Promo

Sportisti Mačvanske Mitrovice, nadomak Sremske Mitrovice, dobijaju sjajnu dvoranu - multifunkcionalni sportski objekat za dvoranske sportove i sportove na otvorenom. Ona će biti izgrađena u okviru Osnovne škole "Dobrosav Radosavljević Narod", u okviru zajedničkog projekta Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grada Sremske Mitrovice. Ukupna vrednost projekta je 430 miliona dinara.

“To je fiskulturna hala koju će moći da koriste, ne samo učenici OŠ “D. R. Narod” i njihovi nastavnici za nastavu fizičkog nego i ostali meštani Mačvanske Mitrovice i severnog dela Mačve. Sala se prostire na 1000 m², a prostor koji je planiran da se sredi ovim ugovorom je 2200 m². Veliki je projekat vredan oko 430 miliona RSD. Početak radova planiran je sa početkom školske godine, a završetak nakon 400 dana. Na ovaj način Grad Sremska Mitrovica pomaže razvoju sporta sa desne obale reke Save u Mačvanskoj Mitrovici”, rekla je Svetlana Milovanović, gradonačelnica ovog grada za Sremska Mitrovica živi.

U pitanju je objekat veći od 2.200 kvadrata i biće izgrađen na tri nivoa. Njegovom izgradnjom, ovaj grad dobiće najmoderniju salu po svim standardima, uz svu prateću opremu. Predviđeno je postavljanje 200 sedišta, kao i prilagođavanje sadržaja svih učenicima. Takođe, biće postavljena i moderna termo-tehnička oprema, a značajno je i to da u dvorani neće biti samo nastave fizičkog vaspitanja, već će u njoj raditi sve sportske sekcije.

Nova, savremena fiskulturna sala najviše će značiti učenicima i zaposlenima, koji će nakon dugo vremena imati svoj prostor za obavljanje fizičke aktivnosti. Do sada su se ovi časovi obavljali u prilagođenim učionicama, koje nisu imale zadovoljavajuću propratnu opremu, kao ni dovoljno prostora.

Osnovna škola "Dobrosav Radosavljević Narod" izgrađena je još 1963 godine kao azbestna škola, a 2018. godine ona je potrpuno rekonstruisana i renovirana. Na travnatoj površini pored same škole, nastaće nova, moderna fiskulturna sala. Na ovaj način Grad nastavlja da ulaže u obrazovanje i na sve načine poboljšava standarde učenja i boravljenja u samim školama.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.