ZAVRŠENO

KRAJ! SRBIJA OSTALA BEZ SELEKTORA KOJI JE DONEO ZLATO: Terzić nas vodio 20 godina, a Italijan odmah otišao zbog novca!

Autor Milutin Vujičić

Danijele Santareli prihvatio je unosnu ponudu iz Turske.

Izvor: Printscreen/RTS

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez selektora. Italijanski trener Danijele Santareli, koga smo svi videli kao dugogodišnjeg naslednika Zorana Terzića, napustio je kormilo državnog tima poslednjih dana 2022. godine, pošto je na kraju prihvatio ponudu Turske.

Na zvaničnom sajtu Odbojkaškog saveza Turske sve je potvrđeno zajedničkom fotografijom predsednika Mehmeta Akifa Ustundaga i Danijelea Santarelija, s tim da detalji ugovora nisu saopšteni. Ranije su "isplivali" u javnost i poznato je da će Santareli potpisati do 2026. godine, za godišnju platu od 200.000 evra, što će reći da je dobio četiri puta veći novac nego što je imao na klupi Srbije.

Njegov osnovni zadatak biće da sa odbojkašicama Turske osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, ali će imati velikog rivala u vidu Srbije, ko god na kraju seo na njegovo upražnjeno mesto.

Santareli je preuzeo Srbiju posle dvodecenijskog rada Zorana Terzića i sa srpskim odbojkašicama je već osvojio bronzu u Ligi nacija, odnosno potom i zlato na Svetskom prvenstvu. Za sada nije poznato ko bi mogao da nasledi Santarelija i da li će se OSS možda opet odlučiti za stranca.