DOKTOR!

SLOVENAC KRENUO DA SLAVI, A ONDA JE GRANERUD OPET POLETEO: Tri godine sam čekao da uradim ovo - Ja sam novi KRALJ!

Autor Nikola Lalović

Halvor Egner Granerud je dobio i drugog dana takmičenja na Četiri skakaonice!

Izvor: Profimedia

Sleteo je Anže Lanižek na 137,5 metara, preskočio je svog velikog rivala u borbi za prvo mestu u generalnom plasmanu Davida Kubackog i čulo se kako glasno viče: "To!" Ipak, to nije bilo dovoljno i u Garmišpartenkirhenu smo imali istog pobednika kao i prvog dana takmičenja na "Četiri skakaonice" Halvora Egnera Graneruda!

Norvežanin je nastavio apsolutnu dominaciju na ovoj Novogodišnjoj turneji pošto je u Oberstdorfu bio najbolji u kvalifikacijama, prvoj i drugoj seriji, to je i sada ponovio, a nakon druge vezane pobede otkrio je da je imao ogromnu 

"Bio je ovo sjajan start Nove godine, imao sam tri dobra skoka današnjeg dana i uz ovaj fantastičan start želim svima srećnu Novu godinu. Cela moja porodica je bila ovde i divno je bilo videti ih na velikom ekranu dok sam bio na skakaonici. Pre tri godine sam bio dobar ovde, ali tada je Karl Gajger bio kralj ovde i od tada sam čekao da proslavim pobedu na ovaj način", rekao je on. 

Izvor: Profimedia/xx EP_MMR

Na kraju je Granerud skokovima od 140 i 142 metra dobacio preko 300 bodova, iza njega je sa 297 bio Anže Lanišek, a treći na tabeli je bio lider u Svetskom kupu David Kubacki sa 294 boda. Četvrti i peti su bili Austrijanci Jan Herl i Manuel Fetner, a veteran Pjotr Žila je opet bio odličan sa šestim mestom.

Mladi Nemac Filip Rajmund je sa 15. mestom bio odličan, iskusni Roman Kudelka je uzeo prve bodove za Češku ove sezone pošto je na kraju bio 30. a Finac Vilho Palosari je uspeo da dođe do prvih bodova u karijeri sa 26. mestom. Bilo je i razočarenja pošto Markus Ajzenbihler, Peter Prevc i Žiga Jelar nisu prošli u drugi krug, a sa Marijus Lindvik nije imao sreće i posle solidnog skoka u prvoj rundi je diskvalifikovan zbog nepropisnog odela.