Bravo!

NAJVEĆI HEROJ 2022. GODINE - ISTRČAO 365 MARATONA I SAKUPIO 1.000.000 FUNTI: Englez svaki dan trčao preko 42 kilometra!

Autor Dušan Ninković

Veliki čovek pokazao kako svi mogu da pomognu u ovako važnim borbama, iako na prvi pogled trčanje i medicinska pomoć nemaju jake konekcije.

Izvor: Twitter/Marathon_Man365/printscreen

Dok se čitav svet juče pripremao za doček 2023. godine, Britanac Geri Meki imao je veoma važan zadatak. Njega su samo 42 kilometra i nekoliko desetina metara delili od istorijskog podviga, pa je umesto o dočeku razmišljao samo o tome kako da postane heroj. I uspeo je u tome - Meki je tokom 2022. istrčao čak 365 maratona, po jedan u svakom danu prethodne godine!

Njegov impresivan učinak dodatno dobija na značaju kada se ima u vidu da je Geri pored ovog hobija stalno zaposlen i da je svaki dan trčao po jedan maraton u svoje slobodno vreme. Na kraju može da bude ponosan na svoje dostignuće, ali i na još jedan veoma važan detalj - sve ovo uradio je iz humanitarnih razloga. Pogledajte kako je 365. put protrčao kroz cilj.

Geri je svakoga dana trčao kako bi inspirisao ljude da doniraju novac u humanitarne svrhe, a tokom godinu dana akcije prikupio je čak milion funti! Nekoliko trenutaka nakon što je Geri Meki završio svoju poslednju trku u kalendarskoj godini saopšteno je da je cilj ispunjen i da će bolnica u zapadnom delu Kambrije i organizacija Mekmilan koja pruža podršku u borbi protiv kancera podeliti celokupan iznos koji je sakupilo trčanje ovog fantastičnog čoveka.

"Ulice su bile obeležene. Kiša je padala, ali su svi izašli napolje ili aplaudirali sa prozora. Bilo je neverovatno videti sve te ljude, navijali su za mene. To ću zauvek pamtiti", rekao je Geri nakon poslednje trke. On je i pre ovog izazova voleo da trči oko svog mesta Kletor Mur na samom severu Engleske. 

Tagovi