Bomba!

BOMBA U SRPSKOM RUKOMETU - VOJVODINA UZELA NAJBOLJEG U LIGI! Osvajao trofeje, pa prešao u redove najvećeg rivala!

Autor Dušan Ninković

Maestralni rukometaš se iz šabačke Metaloplastike seli u Novi Sad, gde će biti nadomak titule sa Vojvodinom.

Izvor: MN Press

Rukometni klub Vojvodina pretrpeo je mnogo promena tokom prethodnog leta, pa je ulazak u novu sezonu bio turbulentniji nego što su u Novom sadu očekivali. nekoliko ekipa se pojačalo i smanjilo jaz na vrhu tabele, pa Vojvodina tokom čitave jeseni pravi doselekciju i popunjava igrački kadar. Aktuelni šampion i lider srpskog prvenstva pravu bombu aktivio je na početku 2023. godine - iz Šapca stiže Mohamed Aziz Aidi (24)!

Najbolji strelac u dosadašnjem toku prvenstva kao slobodan igrač prelazi u Novi Sad, nakon što je odigrao fantastičnu polusezonu u dresu Metaloplastike. Snažni centralni ili levi bek (197cm, 95kg) iz Tunisa bio je prava haubica Šapčana u dosadašnjem toku sezone i gotovo pa nerešiva enigma za protivničke odbrane u halama širom Srbije.

Aziz Aidi je na prvih 13 mečeva u tekućoj sezoni postigao čak 89 golova, a čak osam puta bio je strelac na gostovanju Vojvodini u Novom Sadu. To mu je bila jedna od najboljih partija u prvenstvu, pa ne čudi što je impresionirao srpske, ali i klubove iz regiona. Pričalo se da ga ove zime želi Celje, a stigljivo se pominjao i beogradski Partizan koji je želeo da mladu bekovsku liniju ojača proverenim rukometašem, osvajačem Kupa Srbije u prethodnoj i Superkupa na početku ove sezone.

Ova transfer bomba u srpskom rukometu mogla bi da napravi novi poredak na vrhu tabele. Pred pauzu zbog Svetskog prvenstva Vojvodina je otišla kao prvoplasirani tim sa 24 osvojena boda, pančevački Dinamo ima 23, a Metaloplastika 22. Veoma blizu vrha su Partizan sa 20, odnosno Crvena zvezda i kragujevački Radnički sa po 18 bodova. Drugi deo rukometne sezone u Srbiji mogao bi da bude spektakularan i jedan od najzanimljivijih u ovom veku.