Bravo momci!

MOĆNA SRBIJA BACALA ŠAMPIONA EVROPE NA KOLENA: Drama pred Svetsko prvenstvo, "orlovi" pretili pa ispustili pobedu!

Autor Nikola Lalović

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je prvu pripremnu utakmicu pred Mundijal. ali je ostavila fantastičan utisak.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Srbija ima čemu da se nada! Rukometaši našeg nacionalnog tima završili su pripreme u Staroj Pazovi i odleteli u Švedsku gde su zakazali dve pripremne utakmice sa selekcijom ove države. Evropski šampioni su pobedili na prvom meču, ali naš tim je ostavio sjajan utisak. 

Srpski rukometaši su poraženi samo golom razlike! Švedska je trijumfovala sa 35:34, a "orlovi" Tonija Đerone su vodili tokom većeg dela meča. Na poluvremenu je bilo 19:17 za naš tim, ali je na kraju ipak domaćin uspeo do trijumfa. 

Selektor našeg tima Toni Đerona je pred polazak u Švedsku istakao da je našem timu neophodno da zaigra protiv najboljih timova na svetu i da proveri kako stojimo u odnosu na njih, a sada se videlo da naša ekipa može da se nosi sa najvećima!

Selektor je dao minutažu svim rukometašima, a  Predrag Vejin, Dragan Pešmalbek i Mijajlo Marsenić bili su najefikasniji sa po pet golova, četiri je postigao Lazar Kukić, Petar Đorđić i Jovica Nikolić su po tri puta pogodili metu, a Nemanja Ilić i Uroš Borzaš po dva.

Pre odlaska u Katovice gde nas čeka prva grupna faza Mundijala u kome ćemo odmeriti snage sa Katarom, Alžirom i Nemačkom naš tim će i 9. januara igrati sa Švedskom i tako staviti tačku na svoje pripreme.