Rukomet

100 PUTA ZA SRBIJU, PA NA SVETSKO PRVENSTVO! On je stub naše reprezentacije već deceniju: Da napravimo rezultat za PONOS

Autor Mladen Šolak

Mijajlo Marsenić, jedan od najiskusnijih reprezentativaca Srbije, obeležio je veliki jubilej pred Svetsko prvenstvo.

Izvor: MN Press

U pripremnoj utakmici Srbija - Švedska, iskusni srpski reprezentativac Mijajlo Marsenić (29)odigrao je jubilarni 100. meč u dresu sa nacionalnim grbom. U "najsvetijem dresu", kako ga on zove. Prvi meč odigrao je 2012. u prijateljskom meču protiv Nemačke, sa kojom će se izabranici Tonija Đerone sastati i na predstojećem Svetskom prvenstvu u Poljskoj, u nedelju.

Marsenić je odigrao šest velikih turnira za Srbiju - dva Svetska prvenstva (2013, 2019) i četiri Evropska prvenstva (2016, 2018, 2020, 2022), a povodom jubileja dao je izjavu za sajt Rukometnog saveza Srbije: "Izuzetno sam ponosan i privilegovan zato što sam odigrao toliki broj utakmica u dresu Srbije što meni neizmerno znači. Nadam se da će ih biti još mnogo i da ćemo na ovom prvenstvu napraviti rezultat za ponos čime bismo krunisali ovaj broj utakmica na najbolji mogući način. Iskoristio bih priliku da čestitam Božić svim vernicima i da poželim sve najbolje."

Marsenić, stameni pivot, godinama igra za Fuhse iz Berlina i statistički gledano, u Bundes ligi igra verovatno u najboljoj formi u karijeri. Neka je ove zime prenese i u nacionalni tim, sa kojim će od petka početi učešće na još jednom velikom turniru - Svetskom prvenstvu.