Ostali sportovi

SRPSKOM RUKOMETAŠU ZBOG REPUBLIKE SRPSKE PRETE SMRĆU: Čestitao praznik, a može da dobije i OTKAZ!

Autor Milutin Vujičić

Čekić se posle informacije u medijima nije pojavio na treningu svoje ekipe zbog toga što mu prete smrću.

Izvor: Instagram/Ceekiic_/Screenshot

Srpski rukometaš Miloš Čekić nalazi se pred otkazom u Iskri iz Bugojna zbog toga što je na Instagramu čestitao Dan Republike Srpske (9. januar). Čekić je u ponedeljak objavio fotografiju sa granicama Republike Srpske uz poruku "Ti si moj zavet, rađala si najhrabrije i najhrabriji su te branili", što je naišlo na veliko negodovanje navijača, ali pre svega sarajevskih medijima koji su kritički nastrojeni prema, kako kažu, neustavnom prazniku.

Zbog toga je prvi čovek kluba Ejub Zukić u utorak za "SportSport" iz Sarajeva istakao da se Čekić nije pojavio na treningu posle objave, pre svega jer je zabrinut za sigurnost, dok će u toku današnjeg dana biti doneta odluka o njegovom statusu.

"Mi nikada ovde nismo imali nijedan incident, a reakcije su žestoke. To je razumljivo. Garantujem da Čekić sa svojom 21 godinom nije svestan što je hteo da kaže, ali opet treba da budemo realni i kažemo da politika i sport ne idu zajedno. Ako bi bili objektivni, treba da kažemo da 95 posto Srba u Republici Srpskoj misli tako kao on", rekao je Zukić i dodao da je Čekić pojasnio da je fotografiju na Instagramu umesto njega objavila njegova devojka.

"Čekić nikada ovdje nije imao incident, to nas je iznenadilo. Voli da priča, verbalno se sukobljava, ali u granicama. On je kvalitetan igrač, treba nam, lako ga je suspendovati i to je najmanji problem. Tražio je ispisnicu, ali s nama ima i ugovor na tri godine. Klub će imati stav, to je jasno. Momci sada treniraju, ja sam u klubu, a on nije došao na trening".

Zastava Republike Srpske.
Izvor: Mondo/Slaven Petković

Mladi srpski rukometaš je ispričao predsedniku da je zbog toga dobio pretnje smrću: "Pišu mu čak i da će ga ubiti, ali to su gluposti. On je odrastao bez oca, dete je, rekao sam mu: 'Sine, što ti to bolan treba?' Stav ljudi u klubu je da je to nedopustivo, ne znam kakav će biti konačan stav prema njemu. U klubu su ozbiljni ljudi, videćemo", poručio je predsednik kluba Zekić uoči donošenja konačne odluke.

Ukoliko dobije otkaz, to ne bi bio prvi slučaj jer je Dejan Popović, bivši fudbaler Zvijezde iz Gradačca, dobio otkaz zbog slične objave o Republici Srpskoj.