Čuće dve, pevaće jednu

HRVAT OTIŠAO NA MUNDIJAL I PRIZNAO - NEĆE DA PEVA HIMNU! Ćutaće kad se intonira "Lijepa naša", ima drugu domovinu!

Autor Nikola Lalović

Rođen u Njujorku, odrastao u Metkoviću, gledali smo ga na terenima u najvećim evropskim ligama, a sada je dočekao i da zaigra na Svetskog prvenstvu. Ipak, Domagoj Sršen neće pevati hrvatsku himnu!

Izvor: Profimedia

Rođen u Njujorku, odrastao u Metkoviću, a gledali smo ga i na ovim prostorima gde je nastupao za Zagreb i Metković u SEHA ligi. Sada u poznim igračkim godinama Domagoj Sršen dolazi na Svetsko prvenstvo!

On je u sastavu Sjedinjenih Američkih Država koje pokušavaju da do Olimpijskih igara u Los Anđelesu 2028. godine naprave selekciju koja je konkurentna. Ovaj iskusni pivot debitovaće na Mundijalu utakmicom sa Marokom u petak, a zatim ga očekuje duel sa Hrvatskom!

"Kad se izvlačio žreb za grupe, prijateljima sam rekao da sto odsto izvlačimo Hrvatsku. Neverovatno, ali to se dogodilo. Imao sam osećaj. Jedva čekam da čujem hrvatsku i američku himnu", rekao je Sršen, ali ovaj bivši mladi reprezentativac Hrvatske ipak neće pevati "Lijepu našu": "Neću. Samo američku. Ipak sam reprezentativac SAD", otkrio je on u intervjuu za "Indeks"

Ovaj 32-godišnjak je sa Zagrebom osvojio SEHA ligu, a u karijeri je igrao za beloruski Meškov Brest i nemački Hanover. Rodio se u Njujorku, sa pet godina se vratio u Hrvatsku i tu počeo da igra rukomet, a ima i dva nastupa za mladu selekciju susedne zemlje. Sada ima skromna očekivanja.

"Ne letimo, nismo u oblacima, čvrsto smo na zemlji. Znamo da je praktično nemoguće da pobedimo Hrvatsku ili Egipat, druga je to dimenzija, ali verujemo da sa Marokom možemo da igramo. Nismo loša ekipa, sve su to momci koji su rođeni, poput mene, u Evropi i koji rukomet igraju otkako znaju za sebe. Videćete, iznenadićemo na ovom prvenstvu", rekao je on.

Za samog Sršena, ovo bi mogli da budu poslednji mečevi u karijeri, ali se i dalje razmišlja o penziji i to upravo zbog Hrvatske!

"Plan mi je da odigram još ovo Svetsko prvenstvo i da tako ostvarim san, pa da prestanem da igram. No, kako je u Hrvatskoj Mundijal za dve godine, a bio bi mi san da kod kuće igram jedno ovakvo takmičenje, ko zna, možda se predomislim. Videćemo", završio je Sršen.