BOMBA

AU! KAKVE GOLČINE SRBINA NA SVETSKOM PRVENSTVU! "Kokice" oduševile sve - protivnici u ČUDU zbog Marsenića! (VIDEO)

Autor Petar Đukanović

Mijajlo Marsenić postigao je dva izuzetna gola protiv selekcije Alžira u prvom kolu Svetskog prvenstva.

Izvor: MN Press

Rukometaši Srbije prilično su lako savladali selekciju Alžira u prvom kolu grupne faze Svetskog prvenstva (36:27) i na taj način praktično obezbedili plasman u narednu fazu. Najefikasniji igrač utakmice bio je Mijajlo Marsenić sa postignutih devet pogodaka, a dva su bila prelepa i o njima će se dugo pričati. 

Znao je pivot "orlova" u toku svoje karijere mnogo puta da nas oduševi golovima i "kokicama" koje su bežale od golmana, pa tako i na ovoj utakmici. Okretom oko leve noge izbacio je jednog defanzivca Alžira, a potom u padu zadao je konačan udarac odbrani protivnika. Ovaj sjajan gol Marsenić je postigao u 51. minutu i doneo "+6" (28:22). Ovo nije bio kraj magiji gorostasnog momka rođenog u Beranama, još jedna neodbranjiva "kokica" upućena je ka golu Alžira na samom kraju utakmice u 59. minutu i tada je doneo dvocifreno vođstvo (35:25). Golove možete pogledati u videu ispod.

Marsenić
Izvor: Arena sport

Na utakmici se istakao i Petar Đorđić sa osam postignutih pogodaka, on je poneo i titulu najboljeg igrača meča, a njegovi projektili bili su enigma za čuvare mreže reprezentacije Alžira. Srbija narednu utakmicu igra protiv selekcije Nemačke 15.1. u 19.00 i ovaj meč će biti izuzetno važan u borbi za krajnji plasman u grupi E.