Ostali sportovi

TEŠKO JE ONAKO IZGUBITI, FALILA SU NAM JOŠ 2 MINUTA! Selektor Srbije spomenuo i sudije: Nisam zadovoljan nekim odlukama!

Autor Nemanja Stanojčić

Toni Đerona pred meč sa Katarom pričao je i o utakmici sa Nemačkom i dešavanjima na terenu.

Izvor: MN Press

Srbija je na Svetskom prvenstvu zabeležila pobedu i poraz, prvo je savladan Alžir, pa je posle drame Nemačka ipak slavila. Sledi duel sa Katarom u kom je pobeda imperativ, zbog prenosa bodova u narednu rundu u kojoj će se formirati nove grupe.

Selektor "orlova" Toni Đerona izneo je svoja očekivanja, kako za naredni meč, tako i o duelu sa Nemačkom koji je rešen posle drame. "Teško je izgubiti onakvu utakmicu na samom kraju, tim se borio svih 60 minuta. Imali smo svoje prilike, iako su oni vodili sve vreme. Gledao sam snimak sa meča i mogu da potvrdim da sam nezadovoljan određenim sudijskim odlukama. Ipak, utakmica je za nas prošlost, fokusirani smo na Katar i već smo poslali snimke narednog rivala kako bi fokus bio prebačen samo na narednog rivala", rekao je Đerona, a informacije o povredi Predraga Vejina još se čekaju.

U oba dosadašnja meča Srbija je pružala bolju igru u drugom poluvremenu. U prvim poluvremenima viđeno je dosta propusta, prvenstveno u odbrani. "U drugom delu meča sa Nemačkom smo bili u minusu od pet golova koje smo uspeli da povratimo. Našli smo agresivnost u odbrani u poslednjih 15 minuta, golman Cupara se tada istakao sa nekoliko ključnih odbrana koje su nam pomogle i dale nam mogućnost da više trčimo. Nedostajalo nam je bar dva minuta do potpunog preokreta. Napravili smo detaljnu analizu i izvućićemo pouke."

Španski stručnjak dobro zna narednog rivala. "Dobro poznajem njihove igrače, radio sam sa mnogima u Kataru, dosta su napredovali, tada su bili mladi igrači, sada su okosnica tima. Najveća njihova snaga je baš ta timska igra. Pripremali su se za ovo takmičenje još od avgusta prošle godine i biće jako teško, ali ja verujem u ovu ekipu. Pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo i da svakoga možemo da pobedimo. Borbenost i kvalitet Srbije se ne dovode u pitanje", zaključio je Đerona.