Intervju

SRBIJA IMA NAJBOLJI TIM U POSLEDNJIH 10 GODINA! Intervju: Videli ste Norvešku, bila je izgubljena... Odlična je to ekipa

Autor Mladen Šolak

"Tonija odlično znam, izuzetan je trener", rekao je za MONDO rival Srbije na Svetskom prvenstvu, golman Katara

Reprezentacija Srbije nije se kvalifikovala za četvrtfinale Svetskog prvenstva u rukometu, ali ipak i dalje ima za šta da igra u Poljskoj, jer će se do kraja glavne faze boriti za plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Golman reprezentacije Katara Bilal Lepenica, rukometaš iz Bosne i Hercegovine, igrao je protiv "Orlova" na Svetskom prvenstvu i u meču koji je njegov tim izgubio uoči je napredak naše reprezentacije pod vođstvom selektora Tonija Đerone. "Tonija dobro znam, trenirao me u klubu i vodio nas je na juniorskom azijskom prvenstvu, on je izuzetan i kvalitetan trener. Srbija ima uspona i padova, dobro su igrali i protiv Norveške, koja je bila izgubljena u prvom poluvremenu, a onda su počeli da se dižu. Moram da pomenem i golmana Dejana Milosavljeva, bio je sjajan. Uprkos porazu Srbija je odlična reprezentacija, čak mislim da je ova reprezentacija najbolja u poslednjih deset godina", istakao je Lepenica.

Katar je u prvoj fazi izborio plasman pobedom protiv Alžira, a u drugoj je tesno izgubio od Holandije (30:32) i potom ubedljivije od Norveške (17:30), koja će zajedno sa Nemačkom u četvrtfinale. Azijska selekcija oprostiće se od Svetskog prvenstva utakmicom u kojoj ima najveće šanse da ostvari pobedu - protiv Argentine u ponedeljak od 15.30.

"Rukomet je definitivno sport 'Broj jedan' u Kataru. Od 2010. godine se ulaže u rukomet, to je i najuspešniji sport. Ja sam došao sa 14 godina u Katar, kada su oni imali projekat kroz koji su dovodili mlade rukometaše sa prostora bivše Jugoslavije i iz Afrike. Prošao sam sve reprezentativne selekcije, branio sam u Al Džaišu i sada u Al Duhailu. Ovde mi je dobro, posebno jer se u Kataru zaista ceni jugoslovenska škola rukometa", rekao je Lepenica i otkrio s kim je sve sarađivao.

"Imao sam sreću da ovde radim sa najboljim rukometnim trenerima, od Abaza Arslanagića, Puške (Rolando Pušnik op.a.), Paše Đorđića, pa i sada imamo trenera Veroljuba Kosovca. U reprezentaciji Katara uvek su računali na naše golmane, pre nas tu je bio Šarić koji je napravio veliki uspeh i koji je legenda, nadam se da ćemo i mi njegovim stopama", dodao je Lepenica u intervjuu za MONDO.