Ostali sportovi

NIJE GOTOVO, HOĆEMO NA OLIMPIJSKE IGRE! Srbija se oprašta od Svetskog prvenstva, a evo zašto selektor traži POBEDU

Autor Mladen Šolak

Toni Đerona traži od "orlova" da pobedom završe učešće na Svetskom prvenstvu

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije završiće učešće na Svetskom prvenstvu u Poljskoj utakmicom protiv Holandije u ponedeljak. Šanse za plasman u četvrtfinale više ne postoje, ali "orlovi" će igrati za ono što im je još dostupno - mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u proleće 2024. godine. U svim kalkulacijama za put na Igre u Pariz podrazumeva se da je neophodna pobeda protiv "lala", koje su posle 61 godinu došle na Svetsko prvenstvo.

U najavi tog meča, selektor Toni Đerona komentarisao je meč Nemačke i Holandije, u kojem smo uzalud navijali za "lale", jer protiv Nemaca i fenomenalnog golmana Andreasa Volfa nisu imale šansu. "Nadali smo se do poslednjeg trenutka i priželjkivali pobedu Holandije, ali golman Volf je bio na visini zadatka i zautavio ih sa svih strana. Kako je san o četvrtfinalu gotov, sada moramo da damo sve od sebe, da se borimo do kraja i završimo na što boljoj poziciji kako bismo bili u prilici da se borimo za Olimpijske igre. Pobediti Holandiju neće biti nimalo lako, igrači su jako umorni i na nama je da ih oporavimo i pripremimo za završni duel", rekao je selektor u najavi meča, a preneo sajt Saveza.

Nemačka je u drugoj utakmici glavne runde zaustavila Holanđane i usporila ih maksimalno. Da li bi i naša reprezentacija trebalo da igra prema tom receptu? "'Holandija igra na isti način sve svoje utakmice - brza tranzicija, imaju šest do sedam igrača koji igraju gotovo sve vreme. Biće ovo fizički jako zahtevna utakmica. Nadam se da će činjenica što možemo da menjamo i uključujemo više igrača može da nam donese prevagu u ovoj utakmici”, zaključio je Đerona.

Duel Srbije i Holandije biće odigran u ponedeljak od 18 časova.