Ostali sportovi

ZVEZDA SKINULA TROFEJ RADNIČKOM - IDE U FINALE: Zakazana borba za PRVI pehar u sezoni srpskog vaterpola!

Autor Mladen Šolak

U finalu Kupa Srbije igraće Novi Beograd i Crvena zvezda!

Izvor: MN Press

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su Radnički iz Kragujevca 11:10 (2:1, 5:4, 3:3, 1:2) u polufinalu završnog turnira Kupa Srbije i tako eliminisali branioca trofeja. U finalu u nedelju od 20 časova crveno-beli će igrati protiv Novog Beograda, koji je u polufinalu savladao Partizan 14:9 (3:4, 2:2, 3:3, 6:0).

Igrači Zvezde, koje je donedavno trenirao Dejan Savić, a posle njegovog odlaska ponovo je na klupu seo Aleksandar Filipović, eliminisali su učesnika Lige šampiona tako što su stekli prednost 2:0 u prvoj četvrtini i nisu je ispuštali do kraja. Najbolji strelac bio je Miloš Vukićević sa četiri gola, dok su Marko Radović i Gavril Subotić postigli po tri. Radnički je u završnici smanjio na gol razlike, ali je na kraju udarac Miloša Ćuka odbranio golman crveno-belih Vladimir Mišović i postao jedan od heroja pobede.

Radnički je došao na završni turnir se problemima i promenama u timu, jer je Marko Radulović prešao u Novi Beograd, a Nemanja Vico završio sezonu, dok je u tim stigao crnogorski reprezentativac Vuk Drašković.

Manje drame, mada ne i manje borbe, bilo je u završnici prvog polufinala, u kojem je srpski i regionalni šampion Novi Beograd opravdao ulogu favorita protiv Partizana. Crno-beli su se prve tri četvrtine potpuno ravnopravno suprotstaviti ekipi Živka Gocića, a onda je tim sa Novog Beograda golovima Radomira Drašovića (4) i Alvara Granadosa (3) ostvario planirano. Za prvaka Srbije nisu igrali Vlahopulos, Filipović, Jakšić, a od sredine utakmice nije igrao ni isključeni Duško Pijetlović.

  • RADNIČKI: Dobožanov, Branković 2, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk, Gavrilović, Ukropina 1, Poznanović, Pljevančić, Drašković, Lukić 4, Vrlić, Todorovski, Antić. Trener: Stevanović
  • CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Gajić Marković, Subotić 3, Danković, Banićević, Basara, Vukićevič 3, Seman 1, Milojević, Radović 3, Ivanović, Gravrilović. Trener; Filipović
  • NOVI BEOGRAD: S.Rašović 1, Mandić 2,Granados 3, Vučinić 1, D.Pijetlović, Drašović 4,Ćetković, Perković 1, Martinović 1, Skumpakis 1, V.Rašović, Fernadez, Šušiašvili. Trener: Gocić.
  • PARTIZAN: Kostrov, Jakšić 1, Miloš 1, Mušikić,Gak, Gladović 1, Trtović 2, Dimitrijević, Božović, Smiljević 2, Giga 1, Paparić 1, Bulajić, Jauković. Trener:Korolija