VATERPOLO

ZVEZDA UZELA KUP, PA DOBILA I "VEČITI" DERBI: Drama na Banjici i preokret crveno-belih protiv Partizana!

Autor Milutin Vujičić

Velika pobeda Crvene zvezde nad Partizanom u domaćoj Superligi.

Izvor: MN Press

Odlazak najtrofejnijeg trenera u istoriji vaterpola Dejana Savića i dolazak Aleksandra Filipovića ispostavio se kao dobra "šok" terapija. Samo nedelju dana pošto je Crvena zvezda osvojila Kup Srbije pobedivši u finalu "drim tim" sa Novog Beograda, savladali su i najvećeg rivala Partizan. U uzbudljivom obračunu na Banjici, Crvena zvezda je slavila 11:10 zahvaljujući pre svega odličnom drugom poluvremenu.

Partizan je na uapuzu otišao sa prednošću od 7:4, međutim u nastavku je Crvena zvezda daleko bolje odigrala i već u trećoj deonici je odigrala odlično napadački i postigla pet golova za izjednačenje rezultata. A potom je u poslednjoj deonici uspela da dođe do vođstva i nije ga ispuštala, branila se do kraja i sačuvala pobedu.

Najbolji strelac u redovima Crvene zvezde bili su Radović i Vasić sapo tri gola, s tim drugopomenuti zaradio direktan crveni karton zbog lakta, dok se dva puta u strelce upisao Basara. Sa druge strane Partizan je Trtović predvodio sa tri gola, dok je Lovre dao dva.

PARTIZAN: Kostrov, Jakšić, Lovre 2, Mušikić 1, Gak, Gladović 1, Trtović 3, Dimitrijević, Božović, Smiljević 1, Giga 1, Paparić, Bulajić, Bodiroga. Trener: Korolija

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Gajić 1, Marković 1, Subotić, Vasić 3, Banićević, Basara 2, Vukićević 1, Seman, Milojević, Radović 3, Ivanović, Danković. Trener: Filipović.