Ostali sportovi

IZ RUŠEVINA IZVLAČE TELA SPORTISTA! Nižu se STRAŠNE vesti iz Turske - još DVOJICA odbojkaša stradala u zemljotresu!

Autor Mladen Šolak

Iz sata u sat se nižu informacije o sve većem broju stradalih

Izvor: Twitter/Eskisehirspor

Turski odbojkaš Eminčan Kodžabaš poginuo je u zemljotresu u Malatiji, objavio je klub Eskišehir. Kodžabaš je rođen u Eskišehiru i stradao je u razornom potresu u ponedeljak ujutru, koji je imao snagu 7,8 stepeni Rihterove skale. "Neka se Bog smiluje Emindžanu Kodžabašu, izražavamo saučešće njegovoj porodici i navijačima", poruka je Eskišehira. A nažalost to je samo jedna u nizu crnih vesti.

Prema informacijama turskih medija, hotel u kojem je odsedao odbojkaški tim Malatije, koji se takmiči u tamošnjoj drugoj ligi, razoren je u zemljotresu. Turska odbojkaška federacija objavila je i da je poginuo Mehmet Džan Agirbaš, odbojkaš Malatije. Tako su u veoma kratkom vremenskom razmaku potvrđene smrti dvojice sportista.

"Neka se Bog smiluje našim građanima koji su izgubili živote u zemljotresu. Naše saučešće porodicama i čitavoj naciji. Povređenima želimo brzi oporavak", objavio je Odbojkaši savez Turske, koji je kao i čitava zemlja zavijen u crno. 

Ranije u toku dana potvrđena je i pogibija poznatog odbojkaškog para Čakir, Bedretina i Betul Čoban. Njihovu pogibiju od posledica zemljotresa potvrdio je klub Merinos, za koji je 27-godišnja Betul nastupala. Poznati turski fudbaler Gohan Žan ponovo se oglasio i pokazao kako izgleda pokrajina Hataj, najteže pogođena potresom koji je razorio jugoistok Turske, kao i obližnju oblast u Siriji. Prizori ruševina su zaista uznemirujući: