DOSTA JE BILO

LEGENDE SE POVLAČE IZ RUKOMETA! Prvo je Hansen rekao kraj, sad i NAJBOLJE KRILO svih vremena

Autor Milutin Vujičić

Luk Abalo je doneo odluku da mu je ovo poslednja sezona u karijeri.

Izvor: MN Press

Rukomet se definitivno menja - odlaze neka stara lica, a dolaze nova... Mikel Hansen se penzionisao zbog stresa, neće biti izneneđenje ako Nikola Karabatić "digne ruke" od rukometa, a stiže i vest da je Luk Abalo doneo odluku o kraju karijere. Jedan od najboljih krilnih rukometaša svih vremena potvrdio je da se više neće profesionalno baviti ovim sportom nakon što je u poslednjih dvadesetak godina osvojio sve što je bilo moguće osvojiti.

Abalo će do kraja sezone igrati za Zikstar Tokio i potom će na zasluženi odmor, pošto je njegova karijera počela još davne 2002. godine u Ivriju gde je najavio da će biti jedan od najboljih na svetu.

Abalo je legenda francuskog rukometa i za reprezentaciju "galskih petlova" je postigao neverovatnih 859 golova na 289 nastupa, a sa njima je osvojio sve - tri puta olimpijski šampion trostuki evropski i trostruki svetski prvak, uz još i druge medalje koje ne moramo ni da pominjemo da bi se znalo kakav je majstor u pitanju. Blistao je na desnom krilu, ponekad i na desnom beku, dominirajući gotovo dve decenije ovim sportom.

Od državnog tima se oprostio 2021. godine, a tokom karijere je igrao za Ivri, Siudad Real, Pari Sen Žermen, Elverum i pomenuti Tokio.

Tagovi