Gotovo je?

NE! PA ZAR ĆE NIKOLA OVAKO DA ZAVRŠI? Otišao na rutinski pregled, a lekar mu otkrio VELIKI problem!

Autor Nikola Savić

Slavnog rukometaša Nikolu Karabatića zadesila teška povreda i to samo dve nedelje nakon produžetka saradnje sa francuskim PSŽ-om.

Izvor: MN Press

Legendarni rukometaš poreklom iz Niša Nikola Karabatić (38) doživeo je neočekivano tešku povredu i to samo dve nedelje nakon produženja ugovora sa gigantom PSŽ-om. Francuskom asu srpskog porekla je na redovnom medicinskom testiranju unutar kluba utvrđeno da ima problem sa upaljenim venama. Pretpostavlja se da će ga ova povreda sa terena odvojiti na duži vremenski period, što će iskusnom srednjem beku s obzirom na pozne igračke godine možda i okončati karijeru.

Prema proceni lekara Karabatić će morati da se podvrgne antikoagulantnoj terapiji koja isključuje kontaktne sportove minimum tri meseca. U zavisnosti od ozbiljnosti situacije, koristiće terapiju koja bi sprečila zgrušavanje krvi i samim tim smanjila mogućnost od srčanog ili moždanog udara.

Rođeni Nišlija sa francuskim državljanstvom koji je u karijeri nastupao za Monpelje, Kil, Barselonu, od sezone 2015/2016 se nalazi u francuskom klubu, gde se zadržao do danas. Sa Parižanima je osvojio devet titula prvaka Francuske od čega osam uzastopnih.Sa reprezentacijom Francuske je osvojio tri zlatne olimpijske medalje, četiri svetska prvenstva i tri evropska, smatra se jednim od najboljih rukometaša ikada.

Nikola je rođen u Nišu u sportskoj porodici, otac Branko Karabatić je bio rukometni golman, dok njegov mlađi brat Luka (34) igra za PSŽ zajedno sa njim u ekipi, njihov tim se trenuno nalazi na prom mestu rukometne Lige šampiona, dok su u francuskom prvenstvu drugi sa istim brojem bodova kao Monpelje.