Poraz!

DIV IZ DAGESTANA OBORIO SRBINA U BEOGRADU! Ima 140 kilograma i razoran udarac - tako je srušio Darka! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Spektakularan meč, ali nažalost i poraz srpskog borca Darka Stošića.

Izvor: Twitter/screenshot/bravemmaf

Jedan od najboljih srpskih MMA boraca odradio je meč pred svojom publikom, ali Darko Stošić (17-6) nije uspeo da donese radost navijačima u Areni. Od teškaša koji je želeo da ponudi spektakl ljubiteljima MMA u svojoj zemlji bolji je bio Šamil Gazijev, gorostas iz Dagestana koji se takmiči pod zastavom Bahreina.

Veoma snažni takmičar uspeo je da razornim udarcem pošalje na pod Stošića, a zatim i da sa nekoliko uzastopnih udaraca ubedi sudiju kako je ovaj meč završen. Nakon što je Darko pao na tlo, Šamil je uputio pogled ka sudiji u oktagonu, kao da ga pita da li treba da nastavi sa udarcima. Nakon što je shvatio da meč nije završen, gotovo 140 kilograma teški Gazijev morao je još nekoliko puta da udari srpskog borca. Pogledajte kako je to izgledalo: 

Bila je to 10. pobeda u profesionalnoj karijeri za Dagestanca koji još uvek ne zna za poraz. Ipak, u subotu uveče u Beogradu je imao mnogo problema. Iako je razornim udarcem savladao Stošića u prvoj rundi, do tada je bio slabiji rival u oktagonu. Darko je imao inicijativu i postao prvi čovek koji je oborio Šamila Gazijeva, ali tu prednost nije uspeo u potpunosti da materijalizuje. Ovo je udarac koji je označio kraj meča:

Meč u Beogradu bio je Stošićev prvi u organizaciji Brave CF, nakon što je bogato iskustvo sakupio borbama u organizacijama FFC, UFC i KSW. Želeo je da u Srbiji ima najtežeg mogućeg rivala i protiv njega je išao na pobedu, a nakon poraza je pohvalio beogradsku publiku koja je ispratila ovaj meč.

"Hvala svima. Nisam hteo da se borim sa bilo kim pred vama. Išli smo na pobedu, doveli smo najboljeg borca, ali... Sebi sam stavio najveći izazov do sada i hteo sam pred vama da pružim najbolju borbu moguću. Drago mi je da vidim da su Srbija i Beograd prepoznali ovaj sport. Ovo je neverovatan trenutak za sve nas. Ovako nešto, inače, postoji samo u Las Vegasu. Hvala vam svima od srca", rekao je Stošić nakon poraza.