HIT!

OVAKAV GOL U RUKOMETU NIKAD NISTE VIDELI! Tor pogodio iz kornera, golman se "zaledio" zbog bombe (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte fantastičan gol rukometaša sa Islanda i to direktno iz kornera.

Izvor: Twitter/ehfel_official/Screenshot

Da je rukomet verovatno jedan od najatraktivnijih sportova uverili smo se tokom Svetskog prvenstva koje je održano u januaru, i na kome je Danska ponovo došla do titule, a to se potvrđuje i gotovo svake nedelje na klupskom nivou i često prođe "ispod radara". Tako je na meču EHF Evropske lige, pandana Lige Evrope u rukometnom svetu, postignut jedan od najboljih golova čitave sezone!

Ne viđa se često da gol bude postignut direktno iz kornera, ali je to uspelo za rukom islandskom rukometašu Odinu Toru Rikardsonu, pa je njegova majstorija izabrana i za najbolju u prethodnom kolu.

Rikardson se pokazao na meču njegovog Kadeten Šafhauzena kada je potpuno nadmudrio golmana Benfike. Iz "mrtvog ugla" je poslao savršenu loptu koja je završila u mreži Portugalaca, a ispostavilo se da je taj gol bio i te kako važan. Švajcarski tim je na kraju pobedio 28:27, a Islanđanin je bio prvi strelac tima sa osam pogodaka. 

I srpski reprezentativac Mijajlo Marsenić je zaslužio peto mesto zbog gola koji je dao za svoj Fukse Berlin protiv Eurofarm Pelistera (34:25), ali je Rikardson ipak suvereno pobedio. Pogeldajte najbolje golove 9. kola: