TRANSFER BOMBA!

SRBIN IDE U PARI SEN ŽERMEN! Bio najbolji u Evropi, dobio otkaz, a sad u timu menja NAJVEĆEG ikada!

Autor Nikola Savić

Srpski rukometaš Petar Nenadić (37) nakon turbulentnog perioda u mađarskom Vespremu je trenutno bez kluba I po svemu sudeći to neće biti slučaj još dugo.

Izvor: Profimedia/Marius Becker/dpa

Rukometaš Petar Nenadić (37) će nakon turbulentnog perioda u Vespremu i raskida ugovora sa klubom, najverovatnije postati igrač francuskog PSŽ-a. Najbolji igrač Evrope iz 2019. je u Vespremu prekršio disciplinski pravilnik nekoliko puta i mađarski gigant to nije želeo da toleriše. Nakon perioda bez angažmana otvorila se prilika da potpiše za PSŽ usled teške povrede Nikole Karabatića (38), koji se neće vraćati rukometu duži period.

Karabatiću je na medicinskim pregledima unutar kluba utvrđeno da ima upaljene vene i da će morati da prekine da igra rukomet bar na neko vreme. Ovo je šansa da se Nenadić u poznim igračkim godinama vrati u Ligu šampiona na velika vrata. Iskusni bek će tako predstavljati pravu transfer bombu u svetu rukometa.

Nenadić je prošle godine šokirao javnost opraštanjem od dresa reprezentacije. On je u karijeri nastupao za Crvenu zvezdu gde sada igra i njegov brat Draško Nenadić, za Algersijas, Barselonu, Pik Seged, Holstebro, Vislu Plok, Fuhs Berlin i od 2018. za Vesprem. Sa Mađarima je osvojio jednu titulu u prvenstvu Mađarske, tri nacionalna kupa i tri puta regionalnu SEHA ligu. u Telekom vesprem je stigao iz ekipe Fuhs Berlin za 500.000 evra.

Za mađaskog velikana takođe nastupaju i naši reprezentativci Dragan Pešmalbek, na golu je Vladimir Cupara, dok ih sa klupe predvodi Nenadićev bivši saigrač Momir Ilić.