REAKCIJA

PODIGLA TRI PRSTA, STAVILA KOKARDU, PA IZBAČENA IZ REPREZENTACIJE! Ivanu fotka skupo koštala, oglasio se i SAVEZ!

Autori Goran Arbutina Nemanja Stanojčić

Ivana Radović izbačena je iz reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izvor: Instagaram/radovickaaa5

Odbojkašica Ivana Radović (22) izbačena je iz reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ona je pre nekoliko dana na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj drži tri prsta i nosi šubaru sa kokarcom i to je koštalo. Savez je doneo odluku da je odstrani iz nacionalnog tima.

Ona je uz fotografiju napisala i "Potomak vojvode Đujića", posle čega je naglasila da nije imala nameru da nikoga povredi i da je u pitanju njen predak. "Vojvoda Đujić mi je predak, sa njim sam se poistovetila, pre svega kao sa pravoslavnim sveštenikom. Dres BiH nosila sam od pionirki do seniorki", rekla je Ivana za "SrpskuInfo".

Nije to pomoglo, pošto je odmah reagovao i odbojkaški savez BiH i doneo je odluku o izbacivanju. "Imali smo telefonske konsultacije između članova Upravnod odbora, predsednika, potpredsednika i svih kojih se tiče reprezentacija. Ona je izgubila status reprezentativke", rekao je generalni sekretar saveza Adnan Talić za MONDO.

Navodno to nije jedini razlog za ovakvu odluku. "Na prethodnom okupljanju se nije pojavila, niti je dostavila valjanu dokumetnaciju kojom bi opravdala odsustvo. Stav većine članova UO je da neće više biti pozivana u žensku seniorsku odbojkašku reprezentaciju. Uskoro će se oglasiti i Upravni odbor, ali ima više razloga. I ovaj istup, ali i odnos prema timu iz prethodnog perioda", poručio je Talić. Pogledajte i fotografiju koja je izazvala buru:

Izvor: Instagaram/radovickaaa5