TAKO BLIZU...

ANGELINI IZMAKLA MEDALJA NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Izjednačila državni rekord, centimetri je delili od odličja!

Autor Nemanja Stanojčić

Angelina Topić je u finalu Evropskog prvenstva zauzela četvrto mesto.

Izvor: MN Press

Angelina Topić (17) izjednačila je državni rekord, ali nije uspela da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu u Istanbulu. Supertalentovana srpska atletičarka plasirala se u finale u skoku u vis, došla je do borbe za odličja, centimetri su je delili od toga.

Uspela je da preskoči visine od 186 i 191 centimetar iz drugog pokušaja, pa je iz prvog preskočila 194 centimetra i tako izjednačila rekord Srbije u dvorani. To je značilo da će napasti i 196 centimetara. Imala je tri pokušaja za to, dala je sve od sebe, ali nije uspela da nadmaši tu visinu. Žaliće zbog toga, mada ne previše. Još uvek nije punoletna, a ispred nje su samo znatno iskusnije Kateina Tabašnik (Ukrajina), Brit Virman (Holandija) i Jaroslava Mahučik (Ukrajina).

Ćerka legendarnog Dragutina Topića pokazala je još jednom svima da je pred njom svetla budućnost. Vreme radi za nju. Što se takmičenja tiče, u finalu skoka udalj učestvovao je i Lazar Anić, ali nije mogao da se takmiči. Povreda je bila jača, pojavio se, samo je protrčao kroz pesak i zahvalio se publici na podršci. Nije ovo kraj za srpske atletičare danas, Ivana Vuleta od 17.50 časova skače u finalu skoka udalj, a Elzan Bibić od 18 časova trči u finalu trke na 3.000 metara.