Veliki čovek!

NAŠ ELZAN JE LJUDINA - UZEO EVROPSKU BRONZU PA JE POSVETIO: Ovo je za njih, znam da im je sada NAJTEŽE!

Autor Nikola Lalović

Fantastični Elzan Bibić osvojio je veliku bronzu za Srbiju na Evropskom prvenstvu, a zatim je posvetio medalju onima kojima je ovih dana najteže.

Izvor: Atletski savez Srbije

Radovala se Srbija uspehu Elzana Bibića u Istanbulu, a on je sa srpskom zastavom u rukama pokazao da nije samo veliki šampion nego i veliki čovek! Nakon što je osvojio bronzu na takmičenju na 3.000 metara na dvoranskom prvenstvu Evrope istakao je da je ovaj uspeh neočekivan, ali da mu se on ipak nadao! 

Bibić je istakao da svoju medalju posvećuje Srbiji, svim svojim navijačima, svom timu i sebi, ali pre svega svim ljudima u Turskoj i Istanbulu koji su u prethodnim danima i nedeljama pogođeni razornim zemljotresom koji je pogodio Tursku i Siriju.

"Mogu reći da je u jednoj ruci iznenađenje, ali opet i očekivano treće mesto jer sam u samo finale ušao kao visokoplasirani trkač. Drago mi je da sam se uvrstio u najbolja u tri najbolja trkača na ovom prvenstvu s obzirom da je Jakov Ingebriksen izuzetno dobar, a Adam takođe, oni su jako iskusni. Ovom priliom želim da pružim podršku svim ovim ljudima u Turskoj koje je zadesio ovaj težak period sa zemljotresom i deo ove trke poklanjam njima kao podršku", naglasio je Elzan, pa nastavio: "Ovo je medalja pre svega za mene, a onda i za moje ljude, za moj tim. Ovo je medalja za sve ljude, za moj grad Novi Pazar, za ceo Pešter i nadam se da je ovo samo početakl moje kolekcije sa velikih šampionata,", istakao je on i najavuio nove uspehe Srbije u atletici! 

Osim njega na ovom prvenstvu Evrope medalju je u Srbiju donela i Ivana Vuleta, koja je u skoku udalj uspela da ostvari odličan rezultat i da osvoji bronzu kao i Elzan.