Formula 1

KAKAV POČETAK FORMULE 1 - IMA 41 GODINU I NIJE U PENZIJI, VEĆ NA PODIJUMU! Legenda pokazala i Hamiltonu kako se to radi!

Autor Mladen Šolak

Počela je nova sezona Formule 1. Na prvom mestu nema iznenađenja, ali je ono na trećoj poziciji!

Izvor: Profimedia/Xavi Bonilla / DPPI/LiveMedia

Nova sezona Formule 1 počela je trkom u Bahreinu, gde je dvostruki uzastopni šampion Maks Ferstapen osvojio prvo mesto, ispred klupskog kolegu iz Red Bula Serhija Pereza, koji je bio drugi, i ispred legendarnog Fernanda Alonsa, koji je u bolidu Aston Martina završio na spektakularnom trećem mestu.

Alonso (41) iskoristio je to što je as Ferarija Šarl Lekler odustao posle žestoke borbe za drugu poziciju sa Serhiom Perezom. Bolid italijanskog tima imao je probleme kao i prošle sezone i vozač iz Monte Karla morao je da odustane 16 krugova pre kraja, što je iskoristio Alonso. On je krenuo peti, potom je pao na sedmo mesto, ali je prestigao Mercedesove vozače Luisa Hamiltona i Džordža Rasela. Španac je pogotovo atraktivno prestigao Hamiltona, učinivši to unutar 10. krivine, koju vozači veoma retko koriste za preticanje na stazi u Bahreinu. Pogledajte kako to radi šampion koji je prvu F1 trku vozio davne 2001. u Australiji:

Dok je Ferstapen kroz čitavu trku vozio "sam protiv sebe", iza njega je bilo velikih borbi, a ponovo su tragičari u ekipi Ferarija, koja će očigledno i ove sezone imati velikih problema da se suprotstavi dominantnom Red Bulu. "Mi smo veoma iza njih", rekao je Lekler posle prinudno završene trke pre kraja.

Sledeća trka, druga ove sezone, zakazana je za 19. mart u Saudijskoj Arabiji.