ODBIJENO

DA LI JE IVANA VULETA OŠTEĆENA U FINALU!? Selektor Srbije se žalio, dva detalja su bila SUMNJIVA...

Autor Milutin Vujičić

Ivana Vuleta je na kraju sa bronzom oko vrata završila Evropsko dvoransko prvenstvo.

Izvor: Profimedia/BEAUTIFUL SPORTS/R. Schmitt

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je bronzu na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu pošto je je u svojoj disciplini skok udalj ostvarila rezultat od 6,91 metara. To nije bilo dovoljno da dođe do četvrtog uzastopnog zlata na Evropskom prvenstvu koje je otišlo u ruke Džezmin Sojers iz Velike Britanije. Ona je u petoj seriji skočila tačno sedam metara, a oko toga je nastala kontroverza...

Domaći mediji prenose da je selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković žalio se kod organizatora ističući da je Ivana Vuleta u poslednjoj seriji imala skok veći od 6,91, odnosno da Britanka nije skočila sedam metara.

Nažalost, žalba je ekspresno odbijena i odmah posle toga takmičarkama su dodeljene medalje. Bez obzira na sve, Ivana Vuleta i te kako ima razloga za zadovoljstvo pošto je povreda mučila uoči Evropskog prvenstva u Istanbulu. Finale je otvorila skokom od 6,76 i izbila na prvo mesto i tako je bilo sve do četvrte. Tada je nju nadmašila Malajka Mihambo, da bi na kraju zablistala Džazmin Sojers za prvo mesto, a Larisa Japikino (6,97) iz Italije za srebro.

"Bilo bi nezahvalno... Dala sam sve od sebe. Ima dana kad nešto ide sa lakoćom i dana kada ne ide sve po planu. Pokušala sam da uradim sve, bila sam sposobna za te skokove, ali takav je dan, Mnogo sam srećna što je takmičenje izgledalo ovako, i zbog Larise, privatno se družimo. Mnogo sam srećna zbog njih i nekako, sada kad njih vidim kako izgleda kad osvoje prve medalje, pogotovo Džasmin, i mene prorade emocije. Nije uvek sve vezano za zlato. Ali posle svega moram biti ponosna, pogotovo u situaciji u kojoj se nalazim sa povredom... Dobro je", izjavila je Ivana Vuleta nakon još jedne medalje oko vrata.