Srećno!

LEPOTICA IZ NEMAČKE ŽELI DA VOZI FORMULU 1! Zbog udesa joj 11 sati operisali kičmu, a sada je dobila ugovor karijere!

Autor Dušan Ninković

I ove sezone će se Sofija takmičiti u Formuli 3, ali ukoliko bude zapažena postoji šansa za napredovanje.

Izvor: Instagram/sophiafloersch/printscreen

Trkom u Bahreinu u nedelju popodne počela je nova sezona Formule 1! Ljubiteljima najbržeg karavana na svetu nedostajale su trke, a na njihovu sreću već u prvom vikendu novog šampionata videli su nekoliko spektakularnih stvari. Ferari je ponovo podbacio, Fernando Alonso šokirao čak i Luisa Hamiltona, a aktuelni šampion Maks Ferstapen sam je vozio u krug na putu do trijumfa. Pomalo u senci ostala je priča Sofije Floerš (22), lepe Nemice koja mašta da postane prva žena u Formuli 1.

Sofija će tokom predstojeće takmičarske sezone nastupati u Formuli 3 i imati priliku da na sebe skrene pažnju. Posebno to treba imati u vidu kada se zna da joj je Alpina nedavno ponudila ugovor da bude jedan od vozača u njihovoj akademiji, a kroz taj projekat su prethodnih godina prolazili Robert Kubica, Heiki Kovalainen, Pastor Maldonado, Roman Grožan i drugi, a poslednji u nizu je Oskar Pjastri koji je izazvao mnogo bure na kraju prošle sezone. Ovako izgleda Sofija Floerš, koja je pre velike šanse preživela strašan udes:

Floerš je tokom trke Formule 3 u Makau doživela stravičan udes nakon kojeg je njen bolid lansiran preko zaštitne ograde. Udarila je u zgradu koja se nalazi pored staze, "bunker" napravljen za fotografe, a zatim sa ogromne visine pala na tlo. Nakon ovog incidenta hospitalizovani su mlada Nemica, jedna njen kolega, dvojica fotografa i čovek koji je radio na stazi, a Sofija Floerš je imala najteže povrede.

Već sutradan morala je da bude operisana zbog povrede kičme koju je imala, a zahvat je trajao više od 11 sati! Mnogi su tada bili skeptični da će se Sofija ikada više vratiti na stazu, a čini se da bi baš ona mogla da bude prva žena koja se trka protiv najbržih. Upozoravamo vas da je snimak koji sledi izuzetno traumatičan i da njegovo gledanje ne preporučujemo svima. Ovo je incident koji je Sofija doživela 2018. godine:

Sofija Floerš udes u Formuli 3
Izvor: Youtube/ Никита Александров