DerbI!

SRBIJA OZBILJNO OSLABLJENA, NEMAMO DVA KLJUČNA IGRAČA! Selektor otkrio muke pred Norvešku: Tih 15 minuta...

Autor Nikola Lalović

Selektor nacionalnog tima Srbije Toni Đerona otkrio je da naš tim u mečevima sa Norveškom nastupa bez Petra Đorđića i Vladimira Cupare.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Reprezentacija Srbije će u SPENS-u od 18 časova tražiti "osvetu" za poraz od Norveške na Svetskom prvenstvu! Naš tim predvođen selektorom Tonijem Đeronom će odigrati prvu od dve utakmice sa Norveškom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Iako je plasman na EP skoro pa garantovan bez obzira na rezultate tih mečeva, naš tim želi da pobedama protiv najvećih ekipa pokaže karakter i kvalitet.

”Očekivanja i želje o kojima smo razgovarali sa igračima u toku jučeršnjeg dana jesu da završimo ovu nedelju na prvoj poziciji u grupi. Pred nama je utakmica sa jednom od najboljih ekipa na svetu što su pokazali na prethodnom Svetskom prvenstvu. Tada smo izgubili sa tri gola razlike, ali vodili gotovo 45 minuta i tih poslednjih 15 minuta su velika lekcija za nas na osnovu koje ćemo nadam se ispraviti greške. Fokusirani smo na prvu utakmicu jer je igramo pred našim navijačima i želimo da iskoristimo taj nalet i podršku koju pruža domaći teren", naglasio je Đerona koji je otkrio da će naš tim biti ozbiljno oslabljen jer dvojica standardnih reprezentativaca neće nastupiti:

”Kada god izostane neki igrač zbog povrede, to je veliki problem. Vladimir Cupara i Petar Đorđić će nam nedostajati, ali moramo da pokažemo i dokažemo da bez obzira na takve izazove možemo da se suprotstavimo svima i da pružimo svoj maksimum.”

Srednii bek naše ekipe Lazar Kukić je naglasio da tim pred mečeve u Novom Sadu 6. marta i Bergenu 9. ima veliku želju da sa pobedama pokaže da može da se takmiči na najvišem nivou.

”Imamo veliku želju da pobedimo ova dva meča i da imamo mogućnost da posle EHF nedelje budemo prvi u grupi. Daćemo sve od sebe i sigurni smo da ćemo imati veliku podršku u Novom Sadu. Tako je bilo kada smo igrali prošli put, ali i podsetio bih pre nekoliko godina protiv Švajcarske". zaključio je Kukić.