Piše se!

ZVEZDIN OŠTAR ODGOVOR: "PROTIV SRBIJE BRANIO KAO DA MU JE ZADNJE!" Rat crveno-belih i Slobodana Sora!

Autor Dušan Ninković

Aktuelni osvajač Kupa Srbije replicirao Slobodanu Soru, sportskom direktoru Novog Beograda.

Izvor: MN Press

Nemirna je voda u srpskom vaterpolu - počelo je da se talasa zbog Nikole Jakšića i njegovog odazivanja selektoru Urošu Stevanoviću, a nastavilo se sukobima na relaciji klubova. Nakon konferencije Novog Beograda na kojoj je sportski direktor Slobodan Soro "pecnuo" je Crvenu zvezdu i Radnički iz Kragujevca.

Nismo dugo čekali na saopštenje crveno-belih, u kojima je aktuelni osvajač Kupa Srbije uzvratio nekadašnjem reprezentativcu Srbije i Brazila. Prvo je pomenuta njegova igračka karijera u kojoj je promenio nacionalni tim, a zatim i sporna utakmica u kojoj je Zvezda stigla do prvog trofeja u aktuelnoj sezoni. Saopštenje zvezde prenosimo u celosti:

"Radi objektivnog i istinitog informisanja sportske javnosti, a u kontekstu pominjanja Vaterpolo kluba Crvena zvezda na konferenciji za štampu VK Novi Beograd želimo da istaknemo sledeće. Gospodin Slobodan Soro, direktor VK Novi Beograd, bivši srpski i brazilski reprezentativac, koji je nastupao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine za reprezentaciju Brazila protiv reprezentacije Srbije, branio je boje Brazila kao da mu je to bila poslednja utakmica u životu. Inače gospodin je nosilac nacionalnog priznanja države Srbije, koju redovno prima svaki mesec kao doživotno nacionalnu penziju.

Koliko znamo gospodin je pre nekoliko godina bio u sporu sa Vaterpolo savezom Srbije oko dugovanja koja su mu na kraju isplaćena. Toliko o njegovoj brizi za interes srpskog vaterpola. Što se tiče finala Kupa Srbije u kojem je VK Crvena zvezda savladala VK Novi Beograd i osvojila prestižni trofej, želimo da istaknemo da je pobeda našeg kluba čista kao suza, a o pomenutom sudijskom kriterijumu gde Crvenoj zvezdi nije priznat čist gol nećemo ni da raspravljamo. Zamolili bismo gospodina Sora i VK Novi Beograd koji inače ima višestruko veći budžet nego Crvena zvezda da se u narednim obraćanjima uzdrži od pominjanja VK Crvena zvezda. Poželeli bismo vaterpolo klubu sa bazena 11. april puno sportskih uspeha u narednom periodu i da na desetogodišnjicu osvajanja Lige šampiona od strane VK Crvena zvezda obraduju sportsku javnost u Srbiji i podignu isti taj pehar, jer sa najvećim vaterpolo budžetom u Evropi to bi trebalo da bude realnost”, navode crveno-beli.