Zver!

NAJSTRAŠNIJI MMA BORAC IKADA: Izveo najveću pljačku u istoriji, tukao rivale na ulici, a sad trune u zatvoru! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Novi film o Liju Mariju izneće nepoznate detalje o njegovom životu, o čuvenoj pljački koju je izveo kao i o životu iza rešetaka.

Izvor: YouTube/screenshot/Nerrera Sports Documentaries

Ceo MMA svet sa nestrpljenjem čeka da u aprilu izađe film "Catching Lightning" o Liju Mareju, najsurovijem MMA borcu za koga verovatno niste čuli! On je trenutno u zatvoru i tamo će ostati još osam godina, a sve zbog pljačke koju je počinio i u kojoj je ukradeno 53.000.000 funti! 

Li Marej je kao borac nosio nadimak "Grom", pa je zbog toga i film koji treba da izađe naslovljen u slobodnom prevodu "Uhvatiti Groma". Sada ima 45 godina, a pljačku zbog koje je u zatvoru izveo je 2006. godine. Tada je okupio ekipu koja je uspešno opljačkala jednu banku u Engleskoj, a onda se razbežala. Ipak svi su uhvaćeni, a Marej je "pao" dok se skrivao u Maroku. 

Nakon što su izveli najveću pljačku u istoriji Velike Britanije osuđeni su na dugogodišnje kazne zatvora, a Marej je prvo dobio kaznu od 10 godina pre nego što je pokušao da pobegne 2009. godine nakon čega se kazna produžila na 25 godina. Do sada su o pljački snimljeni mnogi filmovi, ali ovaj je bombastično najavljen kao najbolji do sada. Ovo je Li Marej:

Što se tiče njegove borilačke borbe bio je odličan. Imao je osam pobeda, dva poraza, jedan nerešen meč i jedan duel u kome nije proglašen pobednik. Ipak više od svih zvaničnih borbi pamti se 2002. godine kada je na ulici u Londonu brutalno nokautirao jednog od tada najjačih MMA boraca tog doba Tita Ortiza. O tome da je Li bio strah i trepet ne samo u MMA svetu već i na ulicama nedavno je pričao i prvi čovek UFC-a Dejna Vajt: "On je zastrašujući kučkin sin. Kad kažem zastrašujući ne mislim na Lija kao borca", rekao je kratko Vajt.

Tagovi