Poslednji put!

SRBIJI DONEO EVROPSKU BRONZU - SAD JE KRAJ KARIJERE: Drži dva državna rekorda, a uz prijatelje otplivao u penziju!

Autor Dušan Ninković

Tokom više od decenije donosio je medalje srpskom plivanju, ali sada je definitivno kraj.

Izvor: MN Press

Jewdan od najboljih srpskih plivača rekao je dosta! Nakon duge i veoma uspešne karijere, Čaba Silađi se na Otvorenom prvenstvu Srbije održanom na bazenima "Milan Gale Muškatirović" oprostio od plivanja. On je revijalnu trku, organizovanu u njegovu čast, isplivao ispred svojih klupskih i reprezentativnih drugova među kojima su najpoznatiji Ana Crevar, Velimir Stjepanović i Andrej Barna.

Rekorder Srbije u disciplini prsno na 50 i 100 metara tako je ispred kolega otplivao u zasluženu penziju koju je tokom prethodnih godinama obeležio sa nekoliko velikih medalja. Pored dva državna rekorda Čaba može da se pohvali bronzom na 50 metara sa Evropskog prvenstva u Turskoj 2009. godine, kao i brojnim medaljama sa Meditarskih igara i Univerzijada.

Čaba je svojevremeno bio juniorski prvak Evrope u disciplini 100 metara prsno, dok je na 50 metara prsno bio juniorski vicešampion sveta. Pored toga, tokom karijere koja je trajala više od decenije Silađi je četiri puta učestvovao na Olimpijskim igrama - počelo je još u Pekingu 2008. godine, a nastavilo se i na naredna tri najveća takmičenja. Pogledajte kako je izgledao ispračaj Čabe Silađija: