Idemo!

SRBIJA IDE PO JOŠ JEDNO ČUDO I PLASMAN NA EURO: Ovaj tim može sa najvećima, videli smo to posle BOMBE u Spensu!

Autor Nikola Lalović

Srbija je već jednom srušila Norvešku, zašto da to ne uradi opet?

Izvor: MN Press

Srbija je otišla u Bergen po još jedno čudo! Nakon velike pobede u prepunom SPENS-u kada je posle gola Uroša Borzaša u poslednjoj sekundi naš tim uspeo da pobedi favorizovanu Norvešku sada su "orlovi" otišli na revanš. Praktično je sve rešeno u kvalifikacijama za Euro, jasno je da će iz naše grupe dalje ići Srbija i Norveška, ali pobeda ili nerešen rezultat u Bergenu nam to obezbeđuju i matematički, tri kola pre kraja. 

Naš tim je oslabljen neigranjem golmana Vladimira Cupare koji je slomio ruku pred ovaj duel, kao i odsustvom "bombardera" Petra Đorđića koji je takođe povređen. Ipak selektor Đerona ima poverenja u ekipu koja je dovela publiku u Novom Sadu u delirijum pre nekoliko dana. 

Norveška predvođena Sagosenom i O'Salivenom, u punoj dvorani koja je danima unapred rasprodata svakako je favorit, ali za razliku od meča na Svetskom prvenstvu gde je naš tim vodio 45 minuta i onda se ugasio u SPENS-u smo videli koliko je ekipa sazrela. 

U evropskim kvalifikacijama osim Srbije samo Portugal, Češka, Austrija, Mađarska, Slovenija i Fancuska imaju idealan skor i sve pobede, a naši momci će od 17:30 probati da i matematički zapečate plasman na takmičenje koje se igra u januaru 2024. godine u Nemačkoj. Ujedno biće i ovo poslednji meč našeg tima u ovom ciklusu, a sledeći "prozor" je krajem aprila. Tada se kvalifikacije završavjau, a Srbija prvo putuje u Finsku 27. aprila, da bi 30. aprila dočekala Slovačku pred svojim navijačima.