Ostali sportovi

TEŽAK PORAZ SRBIJE, NIŠTA OD "OVERE" PLASMANA NA EURO! Orlovi pali u Skandinaviji, moćni Norvežanin im dao čak 12 GOLOVA

Autor Mladen Šolak

Ubedljiv poraz Srbije od Norveške u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Izvor: Profimedia

Rukometna reprezentacija Srbije ubedljivo je izgubila od Norveške (25:35) i tako ispustila prvo mesto u kvalifikacionoj Grupi 2. za Evropsko prvenstvo 2024. Srećom, "orlovi" su i dalje u dobroj poziciji, jer će plasman na završni turnir izboriti po dve ekipe iz svake grupe, a naša reprezentacija trenutno ima šest bodova, kao i prvoplasirana Norveška, dok je trećeplasirana Slovačka sa dva poena, a poslednjeplasirana Finska, sa takođe dva.

U porazu od Norveške pet golova za naš tim dao je Mijailo Marsenić, četiri je dao Miloš Orbović, tri Uroš Borzaš, heroj pobede protiv Norveške u SPENS-u ranije ove nedelje. Po dva puta strelci su bili Bogdan Radivojević, Nemanja Ilić, Dragan Pešmalbek i Vanja Ilić, a po gol su dali Lazar Kukić, Nikola Zečević i Stefan Dodić. Sa druge strane, potpuno nezaustavljiv bio je Norvežanin Sander Sagosen, srednji bek Kila, koji je postigao čak 12 golova!

Naredne utakmice naša reprezentacija odigraće krajem aprila, protiv Finske u gostima 27.4. i protiv Slovačke u novosadskoj hali SPENS, 30. 4.