Ostali sportovi

BIH NIJE PRIZNALA KOSOVO, ZA NJU IGRAJU I IGRAČI SRPSKE NACIONALNOSTI: O transparentu se oglasio i RS Republike Srpske

Autor Mladen Šolak

Transparent navijača Bosne i Hercegovine o "nezavisnom Kosovu" izazvao reakciju Rukometnog saveza Republike Srpske

Izvor: Anadolia/Ahmed Bešić

Nakon što su navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine istakli na utakmici transparent sa porukom "Dobro došli igrači NEZAVISNOG Kosova", saopštenje je objavio Rukometni savez Republike Srpske.

U tom saopštenjju je najoštrije osuđen taj potez i transaparent, uz podsećanje na to da država Bosna i Hercegovina nije priznala nezavisnost "Kosova". Takođe, Rukometni savez Republike Srpske naveo je da "nije bio prvi put da navijači prave skandale" i da su "uvek išli sa ciljem da isprovociraju Srbe". "I to bez obzira na činjenicu što u reprezentaciji BiH igraju i igrači srpske nacionalnosti", takođe je navedeno.

Pročitajte saopštenje:

"Rukometni savez Republike Srpske najoštrije osuđuje skandalozan potez navijača BiH na meču kvalifikacija za Prvenstvo Evrope između rukometaša BiH i tzv. Kosova koji je u nedelju odigran u Tuzli. 'BH Fanatikosi' su na početku susreta raširili transparent na kojem je pisalo: 'Dobro došli igrači nezavisnog Kosova', mada je svima jasno da država BiH nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine.

Nije ovo prvi put da ti navijači prave skandale i uvek su išli sa ciljem da isprovociraju Srbe, bez obzira na činjenicu što u reprezentaciji BiH igraju i igrači srpske nacionalnosti. Dobro je poznato da su baš ti 'BH Fanatikosi' nešto ranije na gnusan i izuzetno ružan način prozvali našeg predsednika Marinka Umičevića, čoveka koji je obavljajući dužnost predsednika Rukometnog saveza BiH imao velike zasluge što se 'A' selekcija BiH u dva navrata plasirala na Evropsko prvenstvo.

Skandaloznom porukom u tuzlanskom 'Mejdanu' samo su nastavili sa svojom praksom, odnosno da samo isprovociraju srpski narod. Sada se s pravom pitamo, dokle više?

Bosna i Hercegovina pobedila je Kosovo u toj utakmici 25:18, a strelci su bili Senjamin Burić (7), Mirko Herceg (4), Marko Panić (4), Nedim Hadžić (3), Milan Vukšić (2), Adi Mehmedčehajić (2) i Marko Davidović, Mladen Bošković i Amir Muhović, koji su postigli po gol. Pogledajte slike sa utakmice: